Να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αποφάσισε ο Βασίλης Σπανούλης και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, του ζήτησε να παραμείνει για πάντα στην οικογένεια των «ερυθρόλευκων».

Στα 39 του έτη και με έξι παιδιά, ένας από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, χαρακτήρισε τον Σπανούλη ηγέτη εντός και εκτός γηπέδων με τεράστια προσφορά́ στο μπάσκετ. Του ζήτησε, μάλιστα, να μείνει για πάντα στην οικογένεια του Ολυμπιακού διότι «χρειαζόμαστε προσωπικότητες, μαχητές, νικητές σαν εσένα».

«Ένας μεγάλος αθλητής, ένας ηγέτης μέσα και έξω από τα γήπεδα με τεράστια προσφορά́ στο μπάσκετ. Χάρη σε εσένα, ζήσαμε όλοι μας θρυλικές στιγμές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη! Με ό,τι και αν αποφασίσεις να ασχοληθείς από́ εδώ και πέρα, θα πρέπει να παραμείνεις για πάντα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Χρειαζόμαστε προσωπικότητες, μαχητές, νικητές σαν εσένα, να μεταδώσουν το πάθος, τις εμπειρίες και τη δύναμή τους!», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο instagram ο Βαγγέλης Μαρινάκης.