Το Βεάκειο Θέατρο με τη μοναδική του θέση στον όμορφο λόφο του Προφήτη Ηλία, άνοιξε και εφέτος τις πύλες του και ψυχαγωγεί τους Πειραιώτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η σκηνή του θα φιλοξενήσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις με καταξιωμένους ηθοποιούς, επιθεωρήσεις, παιδικό θέατρο, χορευτικές παραστάσεις, καθώς και εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης μας.

Το πρόγραμμα του θεάτρου πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του covid-19, που έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές, για την ασφάλεια των θεατών, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα «Βεάκειο 2021» στο site του Ο.Π.Α.Ν., στον εξής σύνδεσμο:https://bit.ly/3x5B521

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Βεάκειο Θέατρο παρουσιάζει, για ακόμη ένα καλοκαίρι, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη μας   και τις  έχουν «αγκαλιάσει» οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  από όλη την Αττική. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στον κόσμο, ειδικά το φετινό καλοκαίρι, καθώς εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης είχε σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η πολιτιστική δραστηριότητα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και εφέτος, το πρόγραμμα του Βεακείου περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν επιλεγεί με γνώμονα να καλυφθούν οι απαιτήσεις, αλλά και οι προτιμήσεις του κοινού. Εύχομαι ο κόσμος να επισκεφθεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, τον Προφήτη Ηλία, στην καθιερωμένη καλοκαιρινή μας συνάντηση  και να απολαύσει τις εκδηλώσεις του Βεακείου Θεάτρου».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Βεακείου για το καλοκαίρι του 2021, γιατί οι συνεργάτες μου κι εγώ πετύχαμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Μετά από μια μακρά περίοδο που ο πολιτισμός βρισκόταν στον «πάγο», με τα μηνύματα τότε να μην ήταν τα ιδανικότερα, δουλέψαμε σκληρά και πήραμε - θεωρώ - τις σωστές αποφάσεις, δημιουργώντας ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για τους δημότες μας και όχι μόνο. 

Αν κάποιος διαβάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας, ίσως ακόμη και να θεωρήσει ότι είναι βγαλμένο από μια άλλη περίοδο, που η πανδημία δεν υπήρχε. Προτεραιότητά  μας είναι να έχουν όλοι οι δημότες μας πρόσβαση στον πολιτισμό και ο Πειραιάς μας να πρωτοπορεί και σ΄ αυτό. Νομίζω ότι το φετινό πρόγραμμα, με τις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις και τα μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, το αποδεικνύει. Εύχομαι να έχουμε όλοι ένα καλό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε όλους στο Βεάκειο Θέατρο του Δήμου Πειραιά»!