Κοινοβουλευτικες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπόθεση της καταγγελίας για παραποίηση λίστας επιτυχόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ από το πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Λίγη ώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά παντός υπευθύνου, το θέμα έφτασε και στη Βουλή, από τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά τόσο με επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη όσο και με ερώτηση 34 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογούν το ζήτημα ως εξαιρετικά σημαντικό με αποτέλεσμα ήδη να ακούγονται οι πρώτες φωνές  για αίτημα εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η οποία θα διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο parapolitika.gr έλεγαν ότι η Ν.Δ θα περιμένει  τις απαντήσεις του κ. Πολλάκη στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ωστόσο αν η δικογραφία που θα σχηματιστεί μετά τη μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαβιβαστεί στη Βουλή τότε ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αιτήματος εξεταστικής.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Ν.Δ στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι στο κείμενο της ερώτησής τους  οι 34 βουλευτές της  Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η λίστα των επιτυχόντων γιατρών στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη θέσεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας είναι διαφορετική από αυτή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Δεν διστάζουν μάλιστα να “φωτογραφίσουν” ως υπαίτιο της παραποίησης  των αποτελεσμάτων μετακλητή υπάλληλο του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι 34 βουλευτές της ΝΔ τον ερωτούν εάν αληθεύουν οι καταγγελίες των υποψήφιων για αλλοίωση της μοριοδότησης και αν μετακλητοί συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά την τελική λίστα των συμμετεχόντων.