Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στην πιο αγνή του μορφή στις αλάνες και στα σχολικά προαύλια του Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τις Σχολές ποδοσφαίρου του συλλόγου, πραγματοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Alana Project».

 

Το «Alana Project» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν μέσω της διαδραστικότητας του παιχνιδιού και να έρθουν πιο κοντά το ένα στο άλλο, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Άλλωστε η εποχή της πανδημίας και οι επιπτώσεις της, καθιστούν προτεραιότητά την ψυχική υγεία των παιδιών μέσα από την εκτόνωση, τη σωματική άσκηση και την ψυχαγωγία που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

 

Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος παιδιά από την Ακαδημία και τις Σχολές του Ολυμπιακού ηλικίας 9-13 ετών, με όραμα να συμμετάσχουν στο άμεσο μέλλον παιδιά από όλον τον Πειραιά.

 

Η αρχή θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη 25 και 26 Μαΐου αντίστοιχα, σε τρία διαφορετικά σημεία του Πειραιά:

 

Τρίτη 25/5

 

28o Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Σανταρόζα 4

17:00-19:00

Ηλικίες Κ10-Κ11 ​

 

13ο Γυμνάσιο Πειραιά, Παπαστράτου 14

16:30

Ηλικίες Κ12 - Κ13

 

Γυμνάσιο Καμινίων, Πειραιάς, Δωδεκανήσου 28

17:30

Ηλικίες Κ14   

 

Τετάρτη 26/5

 

13ο Γυμνάσιο Πειραιά, Παπαστράτου 14

18:00

Ηλικίες Κ14

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά έχει τη χαρά να διοργανώνει σε συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τις Σχολές ποδοσφαίρου του συλλόγου, το πιλοτικό πρόγραμμα «Alana Project». Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά, στα οποία είχαν περιοριστεί οι δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, να αθληθούν με το δημοφιλέστερο άθλημα  στην πιο αγνή του μορφή: με παιχνίδι σε αλάνες και σε σχολικά προαύλια της πόλης μας. Πρόκειται για μια όμορφη αθλητική δράση για τα παιδιά από την Ακαδημία και τις Σχολές του Ολυμπιακού,  με όραμα να συμμετάσχουν στο άμεσο μέλλον παιδιά από όλον τον Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ολυμπιακό που για ακόμα μια φορά είναι δίπλα στους δημότες του Πειραιά και στη Δημοτική Αρχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στο πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα.  Είναι μια αισιόδοξη ενέργεια και χαίρομαι που δίνουμε την ευκαιρία για άθληση στα παιδιά. Aξίζουν να ζουν όμορφες στιγμές». 

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του ανέφερε:

 

«Ακόμα θυμάμαι εκείνα τα ξένοιαστα απογεύματα με φίλους στις αλάνες του Πειραιά που ως παιδιά τότε βγαίνανε για μπάλα μετά το σχολείο. Με χτυπημένα γόνατα από το παιχνίδι στο χώμα, αλλά γεμάτοι από αγνές εμπειρίες με την παρέα με φίλους και το παιχνίδι, αναμνήσεις που ακόμη μοιραζόμαστε. Αυτές τις μοναδικές εμπειρίες θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν ξανά τα παιδιά μέσα από το πολιτικό πρόγραμμα «Alana», μέσα από την σωματική άσκηση, την ομαδικότητα και το άθλημα του ποδοσφαίρου στην πιο αγνή του μορφή».