Νέα, αναθεωρημένα, υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει τουρισμού, αλλά και της νέας καλοκαιρινής σεζόν. Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, αναφέρθηκε στα θέματα της ναυτιλίας, αλλά και της επικαιρότητας, με έμφαση στο μεταναστευτικό και στην πανδημία.  

«Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα στελέχη του λιμενικού σώματος συμπεριφέρονται με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί το Μεταναστευτικό παραβιάζοντας τη συμφωνία και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.   Είπε πως οι ελληνικές αρχές είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας ενώ τόνισε πως εξοπλιζόμαστε και με μέσα και με εξοπλισμό.  

Αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη είπε είναι σε εξέλιξη η δικογραφία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει καμία σκιά στην υπόθεση.   Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση των περιφερειακών λιμανιών είπε πως αλλάζει η μετοχική σύνθεση.