Δενδροφυτεύσεις στην παραλία της Φρεαττύδας το Σάββατο και στα παρτέρια της Ζέας την Κυριακή,  πραγματοποιήθηκαν από τον Ελληνικό  Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, όπου φυτεύτηκαν συνολικά 300 δενδρύλλια και φυτά.

Μάλιστα στη δράση στη Ζέας συμμετείχαν  παιδιά από τις  Ακαδημίες του Ολυμπιακού, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη του εθελοντισμού σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι η συνεργασία της «we4all» με τον Δήμο Πειραιά ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με φυτεύσεις στη νησίδα της λεωφόρου Θηβών και θα συνεχιστεί  με παρόμοιες δράσεις και στις  5  Δημοτικές  Κοινότητες του  Πειραιά.

Στην περιβαλλοντική δράση της Κυριακής, παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, ο ιδρυτής της «we4all», κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, οι προπονητές Αριέλ Ιμπαγάσα (Κ15), Άρης Κυριαζής (Κ14), Τάσος Λαζάρου (Κ13), Γιάννης Αποστολάκης (Κ12) συνοδευόμενοι από τα επιτελεία τους, καθώς και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, κ. Θοδωρής Ελευθεριάδης.

Σημειώνεται, πως  τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την  αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά έχει τη χαρά να υποδέχεται για ακόμα μια φορά τον Ελληνικό Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», ο οποίος συνεχίζει τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις στην πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, το τεχνικό και  προπονητικό τιμ και τα παιδιά για τη περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των παιδιών σε  αυτές τις δράσεις, καθώς τα βοηθά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.  Από την πλευρά μας  συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση χώρων πρασίνου, αλλά και την αύξηση  του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία  της πόλης. Ως Δήμος στηρίζουμε πάντα εθελοντικές ενέργειες, υλοποιώντας συνέργειες προς όφελος του περιβάλλοντος και της πόλης».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Βρεθήκαμε στα παρτέρια της Ζέας και στην πλαζ Φρεαττύδας, όπου συνεχίστηκε η δράση της δενδροφύτευσης με τον Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», με φυτεύσεις 300 δενδρυλλίων. Είναι κοντά μας και τα παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία, γιατί όπως έχουμε πει θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας  πιο όμορφη  και με περισσότερο πράσινο».

Ο ιδρυτής της «we4all», κ. Γιάννης Ηλιόπουλος σε δήλωσή του, σημείωσε: 

«Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στον Πειραιά έχοντας στη δράση της Μαρίνας Ζέας και τα παιδιά  από την ποδοσφαιρική  Ακαδημία του Ολυμπιακού.  Θα συνεχίσουμε να φυτεύουμε στον Πειραιά και σε όλη την Αττική, για να κάνουμε πιο πράσινη και πιο όμορφη την πόλη μας.  Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, την Αντιδήμαρχο κα Αντωνία Καρακατσάνη που μας βοήθησαν στο έργο μας.  Το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε με καθαρισμούς και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Θεόδωρος Ελευθεριάδης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είμαστε κοντά στον Δήμο του Πειραιά και η σημερινή δενδροφύτευση είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την εκπαίδευση και τη συνείδηση για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Έτσι σε συνεργασία με τον Δήμο είμαστε εδώ σε γκρουπ - και με ασφάλεια πάντα - με λίγα παιδιά, να ξεκινήσουμε μια εργασία, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Ευελπιστούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες δράσεις, όταν αργότερα θα είναι ακόμα πιο ασφαλείς οι συνθήκες.  Αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος  και της Ακαδημίας που λέγεται   «life outside the box»    πάντα βέβαια σε συνεργασία και με τα «Soccer schools» μας, που έχουν πάρα πολύ κόσμο και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο και από την Ακαδημία μας».