Το ΕΒΕΠ και ο πρόεδρος του, Βασίλης Κορκίδης,  ενόψει των φετινών φορολογικών υποχρεώσεων, καταθέτει 12 προτάσεις με την πρόθεση να βοηθήσει όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμενα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας, τη στιγμή μάλιστα που επαναλειτουργούν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Η άμεση ή έμμεση ρευστότητα είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει τόσο την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, όσο και την πληρωμή φορολογικών, ασφαλιστικών και άλλων υποχρεώσεων που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο αριθμός των ΑΦΜ που έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την εφορία αυξήθηκε το πρώτο δίμηνο σε 4,14 εκατ. από 3,99 εκατ.

Αναφορικά με το συσσωρευμένο ληξιπρόθεσμο χρέος, εάν προστεθεί και το επιπλέον 1 δισ. ευρώ του 2021, υπερβαίνει πλέον τα 109 δισ. ευρώ εκ των οποίων, βεβαίως, τα 24 δις ευρώ θεωρούνται οριστικά ανεπίδεκτα είσπραξης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr