Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι αν ο Ζαγοράκης εκλεγεί Πρόεδρος αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από τους 11 βλαχοπροέδρους που ελέγχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, τότε ο Θοδωρής ούτε για το ωράριο της καθαρίστριας δεν θα έχει λόγο.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει αυτό επιβεβαιώθηκε ήδη… σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΠΟ, η οποία θα καθόριζε και την πιο σημαντική θέση, μετά του Προέδρου, στο οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας, αυτή του Εκτελεστικού Γραμματέα.

Αυτή τη θέση που η FIFA και η UEFA στην ολιστική τους μελέτη, χαρακτηρίζουν θέση «κλειδί» που ουσιαστικά θα «τρέχει» την καθημερινότητα της ΕΠΟ, θα διοικεί πλήρως τις υπηρεσίες της και θα συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες που είναι απαραίτητες για να αναβαθμίσει το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν.

Και τι έκανε ο Θοδωρης για αυτή την τόσο σημαντική για το μέλλον της ΕΠΟ αλλά και την ίδια τη θητεία του Ζαγοράκη, θέση;

Είπε «εγώ δεν προτείνω κανέναν (μήπως κάνω κουμάντο για να προτείνω;;;), αποχωρώ από την συνεδρίαση και να προτείνει ο Παναγιώτης Δημητρίου». Ναι ο γνωστός που ήθελε τον περσινό τελικό κυπέλλου στη Ριζούπολη. Αυτός που επι 20 χρόνια είναι πρόεδρος στην Ένωση της Αθήνας και έχει απασχολήσει διάφορους εισαγγελικούς λειτουργούς με τα έργα και τις ημέρες του. Το alter ego του Θωμά Μητρόπουλου και ο έμπιστος του Μελισσανίδη.

Σε αυτόν εναπόθεσε ο Ζαγοράκης την επιλογή της πιο σημαντικής θέσης για την ΕΠΟ. Δηλαδή ουσιαστικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη που πρότεινε δια του Π. Δημητρίου τον Ιάκωβο Φιλιππούση.

Δεν θα αναφερθούμε στο πως ο εκλεγμένος με την Νέα Δημοκρατία Ευρωβουλευτής θα κληθεί να έχει δεξί του χέρι… τον εξ αριστερών ορμώμενο Φιλιππούση, διευθυντή μέχρι πρότινος του Συριζαίου πρώην Υπουργού, Σταύρου Κοντονή. Αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους…

Παρανομία
Αλλά τι να πρωτοπούμε γι’ αυτή την παράνομη και άκυρη απόφαση του Ζαγοράκη και της Εκτελεστικής Επιτροπής των βλαχοπροέδρων;

Ότι είναι παράνομο και ευθέως καταστρατηγεί το Καταστατικό της ΕΠΟ να προτείνει τον Εκτελεστικό Γραμματέα, όχι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ που είναι παρών, αλλά ο Δημητρίου;

Και για να το πετύχουν αυτό, ο Ζαγοράκης αναγκάζεται να γελοιοποιείται αποχωρώντας και μην συμμετέχοντας καν στην εν λόγω σημαντική ψηφοφορία (πότε πρόλαβε να σε γλυκάνει η καρέκλα, Θοδωρη;)

Απών ο Θοδωρης από την επιλογή του Εκτελεστικού Γραμματέα… ή απών γενικώς αφού δήλωσε ότι δεν θα προτείνει κανένα πρόσωπο για καμία θέση στην ΕΠΟ;

Ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε αποδεικνύει όχι μόνο το στημένο αυτής αλλά παραπέμπει και σε εποχές πλήρους αδιαφάνειας, αφού τα μέλη της Εκτελεστικής κλήθηκαν να ψηφίσουν στα τυφλά για αυτή τη θέση καθώς δεν είχαν στην διάθεσή τους ούτε καν τις βασικές πληροφορίες (βιογραφικό, εκπαίδευση κλπ) για τον υποψήφιο που καλούνταν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν.

Ότι ο Ιακωβος Φιλιππούσης, που ηγούνταν του τμήματος επικοινωνίας της ΕΠΟ, δεν απέδιδε όπως έπρεπε -σύμφωνα με την ίδια την κα Σαμούρα γενική γραμματέα της FIFA- αφού ο εν λόγω τομέας η FIFA εισηγούνταν να αλλάξει ριζικώς.

Άλλωστε είναι ένα πρόσωπο που ο Ζαγοράκης ήξερε ότι ούτε η Κυβέρνηση επιθυμεί και αναγνωρίζει ως συνομιλητή της ούτε η UEFA και η FIFA. Πολλώ δε μάλλον όταν όλοι αυτοί γνωρίζουν πως λόγω της παράνομης διαδικασίας κατά την επιλογή του Φιλιππούση, όλες οι αποφάσεις του και κάθε έγγραφο που υπογράφει είναι παράνομα και άκυρα.

Όλα αυτά εκτιμούμε ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου, με προεξάρχουσα την Σουπερλίγκ και τον Πρόεδρο της Λεωνίδα Μπουτσικάρη, που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την διαδικασία επιλογής του Εκτελεστικού γραμματέα, δεν θα τα αφήσουν έτσι αφού το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι το πρωτο που θίγεται από αυτές τις πρακτικές. Έτσι είναι μονόδρομος για την Σουπερλίγκ να προσφύγει ακυρώνοντας αυτή την κατάπτυστη για το ποδόσφαιρο απόφαση, αν θέλει να διασωθεί κάτι από την αξιοπιστία του αθλήματος…

Και να πει κανείς ότι ο Μελισσανίδης και οι αυλικοί του είχαν αποδείξει ότι έχουν πετύχει στο ποδόσφαιρο άρα μπορούν βάσιμα να βοηθήσουν και την ΕΠΟ να πετύχει … η ΑΕΚ έχει καταντήσει πια, σύμφωνα με τους ίδιους τους οπαδούς της Ενωσης, περίγελος του ελληνικού ποδοσφαιρου τόσο ευρωπαϊκά (συμμετείχε σε όμιλο του Champions League και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό!) όσο και σε εγχώριο επίπεδο, έχοντας υποστεί μόνο φέτος βαρύτατες ήττες από τον Ολυμπιακό (1-5, 3-0 κλπ) αλλά και από ομάδες με μικρότερη δυναμική όπως ο Αρης, ο Ατρόμητος, Βόλος, Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Αστέρα Τρίπολης.

Ντου οπαδών
Να μην αναφερθούμε στο πως η νυν διοίκηση της ΑΕΚ έχει καταφέρει να την απαξιώσει γενικότερα, είτε με τις σκηνές των οπαδών της να κάνουν ντου στους παίχτες μέσα στον αγωνιστικό όταν ο «διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ» έχει ήδη αποχωρήσει για να γλιτώσει το κράξιμο είτε με τις βιαιοπραγίες του Δημήτρη Μελισσανίδη ακόμα και κατά ξένων διαιτητών μεταξύ άλλων πολλών τραγελαφικών περιστατικών.

Να μην μιλήσουμε για την ΕΠΟ του Δημητρίου και των λοιπών βλαχοπροέδρων και το πως έχουν καταφέρει να απαξιώσουν τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών βαθμίδων αλλά και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει στιγματιστεί διεθνώς για κακοδιαχείριση και σπατάλη είτε σε παχυλούς μισθούς των ημέτερων είτε σε παράνομα ρουσφέτια – αποζημιώσεις σε Γιαννάκηδες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, τα μόνο παράσημα του Μελισσανίδη, του Γιαννάκη Παπαδόπουλου και του Δανιήλ (μέλους της Εκτελεστικής επιτροπής) είναι το know how στον αθέμιτο επηρεασμό εκλογών ενώσεων είτε με δωροδοκίες είτε με βιαοπραγιες. Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν αλλά όχι και τόσο καλά αφού φαίνεται ότι την πρακτική τους εντόπισαν και ερευνούν οι τακτικοί δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας έχοντας συλλέξει πάνω από 50 μαρτυρικές καταθέσεις. Ήδη υπάρχει εισήγηση για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο όλων των εμπλεκομένων προσώπων (και όσων αποδειχθούν ότι εμπλέκονται αφού και ο Φιλιππούσης στο ίδιο παρεάκι ήταν θαμώνας) καθώς και αφαιρέσεις βαθμών για την ΑΕΚ αλλά και δυσθεώρητα πρόστιμα κατά των υπαιτίων.

Γιατί λοιπόν, Θοδωρή στην παρθενική σου εμφάνιση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραβιάζεις το Καταστατικό της ώστε ο Δ.Μελισσανίδης να πετύχει τον διορισμού του Ιάκωβου Φιλιππούση ως Εκτελεστικού Γραμματέα, που δεν θα είναι κάτι άλλο, από πιόνι απλά των κιτρινόμαυρων συμφερόντων και που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου και την ομάδα της καρδιάς του Τίγρη …. όχι μόνο στα βράχια αλλά και σε ολοκληρωτικό ναυάγιο.

Γιατί Θοδωρη να ξεκινήσεις έτσι τη θητεία σου στην ΕΠΟ, με μια παράνομη απόφαση και έναν παράνομο Εκτελεστικό Γραμματέα, που όλες οι αποφάσεις του θα είναι άκυρες;
Πηγή: in.gr