Το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» όπου και συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές  επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι καλύτερη από την προηγούμενη φορά. «Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών. Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δείξει υπομονή και για πολλούς-πολλούς μήνες προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον να τα καταφέρουμε, αξίζουν τα πάντα«, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «θέλω για ακόμη μια φορά να τους ευχαριστήσω και να πω ότι η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο αυτό έργο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, να είστε καλά».