Μία εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» του Μικρολίμανου στον Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, καθώς τα έργα του δήμου, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, έχουν αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου, τα οποία δεν είναι σε λειτουργία, λόγω πανδημίας «έτσι ώστε να μην πληγεί», όπως είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Πειραιά, «αυτή τη δύσκολη περίοδο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή».

Η μελέτη των συγκεκριμένων έργων προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. Προβλέπει επίσης, νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή, ο δε προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος του Μεγάλου Λιμανιού της χώρας, Γιάννης Μώραλης, είχε τονίσει πως η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου είναι μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη του Πειραιά, τονίζοντας πως αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής που γίνεται πλέον πράξη.

Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Ακτής Δηλαβέρη, ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, προκειμένου να ενοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο.