Στο “Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά” έγινε η μία από τις τέσσερις προσφορές της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του «bwin Monday Night Against Covid-19» , που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με αντίπαλο τη Λάρισα.

Η ομάδα της πόλης μας δώρισε 5.000 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού.  Καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν η Λάρισα οι Πειραιώτες πρόσφεραν επίσης Ιατρικές μάσκες και αντισηπτικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και μάσκες και γάντια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τέλος τρεις χιλιάδες μάσκες μίας χρήσης και προϊόντα της Coca Cola δόθηκαν στην Ανώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Εξέλιξη Ζωής».|


Πριν το τζάμπολ τιμήθηκε η μνήμη των “Θυμάτων της Θύρας 7”, ενώ αγωνιστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής στο “νέο αίμα” της ομάδας και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λάρισας με 89-61.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν με πολιτικά οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ.

Δεκάλεπτα: 17-19, 48-33, 70-52, 89-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Νικολαΐδης 6, Χάρισον 5 (5ασ.), Χαραλαμπόπουλος 14 (3/4τρ.), Λαρεντζάκης 7, Μάρτιν 6 (3ρ.), Ζαν Σαρλ 9 (3ρ., 3ασ.), Κολοβέρος 11 (3ασ.), Σκουλίδας, Τζένκινς 2, Έλις 8 (3ρ.), Χρηστίδης 12, ΜακΚίσικ 9

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Μόσιαλος , Κώττας 5, Καμάρας 9 (3/6τρ.), Τσιούλκας, Ουόσφουν 7, Καμπερίδης 7, Μούρτος 9 (4ρ.), Σπυρόπουλος 8 (4ρ.), Παπαδάκης 9 (5ασ., 5λ.), Γκόρντον 7 (6ρ.)

“Η σημερινή μέρα είναι διαφορετική και δύσκολη συναισθηματικά για τον Σύλλογο”, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκα.

“Η σκέψη όλων είναι στα χαμένα παιδιά της Θύρας 7 και στις οικογένειές τους. Ποτέ ξανά να μην βιώσει καμία ομάδα, κανένας σύλλογος, καμία οικογένεια μια τέτοια οδυνηρή απώλεια”.

Για το φιλικό, είπε: “Είναι μια καλή ευκαιρία για μας, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά που είναι μαζί μας και μας βοηθούν καθημερινά στην προπόνηση, τα οποία, δυστυχώς γι’ αυτούς και για όλο το ελληνικό μπάσκετ είναι τέσσερις μήνες χωρίς παιχνίδια. Ο Νικολαϊδης, ο Κολοβέρος, ο Χρηστίδης, ο Σκουλίδας βελτιώνονται κάθε μέρα στην προπόνηση αλλά δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Αυτά τα παιχνίδια είναι μια καλή ευκαιρία να βρουν ρυθμό. Δεν παίζουμε αυτή την εβδομάδα Ευρωλίγκα, έχουμε διακοπή και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα φιλικά για να παίξουμε καλύτερα. Πολύ καλύτερα αν σκεφτούμε το πως παίξαμε με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε πίσω τον Βεζένκοφ. Κάθε μέρα βελτιώνεται και ελπίζω να επιστρέψει. Για τον Παπανικολάου είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Για μας είναι πολύ σημαντικοί παίκτες και μακάρι να τους έχουμε πίσω”.