Η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έχει προβεί ουκ ολίγες φορές στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, καθώς και στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Σ.Ε.Φ.

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων καθαρισμού, η υλοποίηση των οποίων εδράζεται στην αυτοθυσία και την υπευθυνότητα των εργαζομένων του Σ.Ε.Φ.

Φυσικά, υπάρχει σταθερή συνεργασία και με εθελοντικές οργανώσεις και με τους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί 9 δράσεις καθαρισμού στις εξής ημερομηνίες:

1. 23/5/20
2. 24/5/20
3. 23/6/20
4. 2/7/20
5. 4/7/20
6. 16/7/20
7. 18/7/20
8. 23/7/20
9. 23/12/20

Επισημαίνεται ότι η κυριότητα της παραλίας, όπως και του αιγιαλού, ανήκουν καθ’ ολοκληρίαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Με αίσθημα ευθύνης, η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε καθαρισμό και αποψίλωση της παραλίας.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στην παραλία είναι ότι για τον αρχικό καθαρισμό της απαιτήθηκαν πολυήμερες εργασίες.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. μερίμνησε για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε αυτήν, απομακρύνοντας επικίνδυνες κατασκευές, παραπήγματα, αλλά και οδηγώντας σε ειδικές δομές φιλοξενίας αστέγους και χρήστες ναρκωτικών που διαβιούσαν παρανόμως στην παραλία.

Τέλος, η συγκέντρωση απορριμμάτων στην παραλία οφείλεται, εν πολλοίς, στα φυσικά φαινόμενα (καιρικές συνθήκες, βροχές κ.α.), αλλά και την έλλειψη ενός προστατευτικού διχτυού κατά μήκος της παραλίας, ενέργεια στην οποία προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η Διοίκηση του Σταδίου.