Ο επικεφαλής και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», με αφορμή την ομόφωνη αθώωση του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση για την «Δίκη των 28», δήλωσαν:

«Η ενορχηστρωμένη σκευωρία που είχε στηθεί τα τελευταία περίπου 7 χρόνια με μοναδικό στόχο να πλήξει τον ηγέτη του Ολυμπιακού και πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά Ευάγγελο Μαρινάκη, επιτέλους κατέπεσε.

Η χθεσινή εμφατική ομόφωνη οριστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος όλο αυτό το μεγάλο διάστημα δέχθηκε ανηλεή πόλεμο με κάθε είδους μεθοδεύσεις, με ψέματα και τόνους λάσπης.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ο ίδιος,  έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένοντας την τελική της απόφαση, όχι μόνο  παρέμενε πάντα όρθιος αλλά συνέχιζε να επιτυγχάνει  σε όλους τους  τομείς της δραστηριότητάς του.

Ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» αισθάνεται δικαιωμένος από την πανηγυρική αθώωση του κ. Μαρινάκη και για το γεγονός ότι οι προσπάθειές όλων όσοι επιχείρησαν να τον στοχοποιήσουν, έπεσαν στο κενό. Επίσης εκφράζουμε την βεβαιότητα μας ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια δεν θα έχουν καν την αξιοπρέπεια να ζητήσουν συγγνώμη.

Είμαστε υπερήφανοι που ο κ. Μαρινάκης συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο πάθος την προσπάθεια μας, για να γίνει ο Πειραιάς, μια πόλη-νικητής»!