«Τα ποσοστά των γυναικών που καταλαμβάνουν θέσεις παραγόντων στον αθλητισμό είναι ελάχιστα», είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Παράλληλα ανέφερε ότι για τις θέσεις αυτές, «υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός όχι μόνο ως προς το φύλο αλλά και ως προς την ηλικία με το κατά πόσο νέος είσαι».

Παρά το γεγονός ότι το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, σημείωσε ότι: «Βλέπουμε αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, όπου λύθηκαν τα προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα και την παραβατικότητα. Αναδείξαμε το παραλιακό μέτωπο του ΣΕΦ, όπου παλαιότερα ο κόσμος που περπατούσε εκεί έβλεπε μία ζούγκλα». Η κ. Τσιλιγκίρη δεν έκρυψε ότι «επί 35 χρόνια στο ΣΕΦ δεν είχαν γίνει ούτε τα αυτονόητα». Για τις αλλαγές αυτές η πρόεδρος του ΣΕΦ επισήμανε και την σημαντική συμβολή της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη.

Η κα Τσιλιγκίρη δήλωσε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του Σταδίου είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά 35% λόγω έλλειψης εσόδων τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τους επόμενους έξι μήνες.

Τέλος, σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις παρενοχλήσεις αθλητριών που άρχισαν από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η πρόεδρος του ΣΕΦ υπογράμμισε: «Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τα στελέχη των διοικήσεων, τα οποία θα έπρεπε να παίζουν και τον ρόλο του πατέρα και της μητέρας, λειτουργώντας προστατευτικά για τους αθλητές. Ο παράγοντας οφείλει να βάζει περιοριστικές γραμμές».

 

πηγή: kanaliena.gr