Το είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  και έγινε. Έτοιμες είναι ήδη οι 14 κλίνες της νέας μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

οι οποίες αποτελούν μία πολύτιμη δωρεά των επιχειρηματιών Βαγγέλη Μαρινάκη και Αγγελικής Φράγκου, αλλά και της εταιρείας ΙΟΝ, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Τη νέα ΜΕΘ του ιδρύματος επισκέφθηκε και επιθεώρησε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος συνομίλησε με τους δέκα (10) μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς και με πολλούς από τους τριάντα έξι (36) επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα, η οποία αναμένει εντός των αμέσως προσεχών ημερών να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς της.


Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές τητ νέα ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και δεδομένου ότι ο νέος κοροναϊός SARS – COV 2 είναι ένας αερογενώς μεταδιδόμενος ιός, ήταν λίαν αναγκαίες οι δραστικές αλλαγές στη χωροταξία, αλλά και σχετικές ανακατασκευές, τόσο δομικές όσο και ως προς την χωροταξία, οι οποίες προϋποθέτουν, με τη σειρά τους και νέες δομικές ανακατασκευές.