Η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ακόμα και με την παρουσία των σκαφών του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική τους δράση σε κάθε ευκαιρία που θα βρουν.

Το τελευταίο σοβαρό επεισόδιο συνέβη χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, μεταξύ τουρκικού σκάφους και σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ακόμα

Σύμφωνα με το alithia.gr, τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού το πλησίασε και ζήτησε από το τουρκικό πλήρωμα να αποχωρήσει, οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα του σκάφους τους κατά του περιπολικού του ελληνικού λιμενικού!
Όλα αυτά ενώ μετά την τέταρτη συνεχόμενη μέρα τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το νησί, στις Οινούσσες βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία.

Την Πέμπτη, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Στον αντίποδα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκόταν σε πολεμική ετοιμότητα. Νωρίς το πρωί διέταξε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη να ενεργοποιήσει τη Δύναμη «Δ» και να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας τόσο στο βόρειο τομέα (λόγω Σκοπίων μεταναστών και Ειδομένης) αλλά και στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών όπου ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο με στολή παραλλαγής και δημοσιοποίησε τις σχετικές φωτογραφίες, θέλοντας να στείλει μήνυμα ετοιμότητας προς την τουρκική πλευρά.