Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Πειραιώς και Νήσων και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μελάς, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ζητά να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής για το θέμα της Δραπετσώνας.

Προτείνει μάλιστα να κληθούν σε ακρόαση το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων –αυτοδιοικητικών και μη καθώς και εκπρόσωποι του Δημόκριτου που πραγματοποιεί τις σχετικές μετρήσεις για τις βλαβερές ουσίες που ήδη έχουν καταγραφεί ότι υπάρχουν στην περιοχή. 

Επίσης, προτείνει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για να διαπιστώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της από τη δυσοσμία και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην επιστολή του αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει γεννηθεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας, ότι η ατμόσφαιρα της περιοχής επιβαρύνεται με ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και περιοδικά οι έντονες οσμές ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής

Επισημαίνει, μάλιστα πως οι μετρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα «δείχνουν» ως ρυπογόνο αιτία, συγκεκριμένη εταιρεία επεξεργασίας πετρελαιοειδών, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, την «OIL ONE A.B.E.E».

Σημειώνει δε, πως η σοβαρότητα του προβλήματος, φαίνεται από το γεγονός ότι σχολεία της περιοχής, έχουν παραμείνει κλειστά κατά διαστήματα καθώς η έντονη δυσοσμία καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση των μαθημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το συγκεκριμένο ζήτημα, η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, έχει διατάξει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για ύπαρξη περιβαλλοντικής βόμβας στην περιοχή.