Ο Δήμος Πειραιά μετά από αίτημα του Σ.Ε.Φ. και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζέας, προχώρησε σε μια συντονισμένη παρέμβαση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου και του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας και παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ. δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Πειραιά, εργατοτεχνικό προσωπικό και οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας απομάκρυναν ογκώδη αντικείμενα και πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού.

Στόχος αυτής της παρέμβασης ήταν να καταστεί συνολικά ο χώρος του Σ.Ε.Φ. προσβάσιμος στους Πειραιώτες για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το παραλιακό μέτωπο στο Σ.Ε.Φ. καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πειραιά, λέγοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας. «Καθημερινά εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο επιλέγουν το Σ.Ε.Φ. για περίπατο και για αθλητικές δραστηριότητες. Αν και ο καθαρισμός, αλλά και η περιποίηση του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ. δεν είναι ευθύνη του Δήμου, συμβάλαμε σε αυτή την παρέμβαση, έτσι ώστε να είναι το παραλιακό μέτωπο όσο γίνεται πιο καθαρό και καλαίσθητο. Η πόλη μας έχει ανάγκη από ανοιχτούς χώρους και χαίρομαι που μέσα από αυτή την ενέργεια το παραλιακό μέτωπο του Σ.Ε.Φ. είναι πλέον πιο προσβάσιμο, ένας χώρος περιπάτου δίπλα στη θάλασσα που θα τον χαίρονται οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας», τόνισε ο κ. Μώραλης. Στη συνέχεια, σημείωσε πως οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους δημόσιους χώρους και να τους προστατεύουν, έτσι ώστε να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι παρεμβάσεις καθαριότητας ή του πρασίνου που υλοποιεί ο Δήμος. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να είναι μέρος αυτής της συζήτησης και διεκδικούμε να έχουμε λόγο στις χρήσεις και τη γενικότερη διαχείριση των χώρων».

 

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι οι συντονισμένες δράσεις καθαρισμού βρίσκονται πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα της υπηρεσίας καθαριότητας, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Σ.Ε.Φ., αλλά και με το Λιμεναρχείο καθαρίζουμε την παραλία και τον περιβάλλοντα χώρο. Έχουμε έρθει με μία αρκετά μεγάλη δύναμη και από μηχανήματα, αλλά και από τεχνικό προσωπικό. Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τον καθαρισμό του, αλλά οφείλουμε από εδώ και πέρα να διατηρούμε, σε συνεργασία πάντα με τη Διοίκηση του Σ.Ε.Φ., τον χώρο αυτό καθαρό. Να είναι ένας χώρος περιπάτου για όλους τους πολίτες του Πειραιά».

 

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σε δήλωσή της, υπογράμμισε. μεταξύ άλλων, πως όταν υπάρχει συνεργασία και θέληση γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια σημείωσε: «Ο Δήμος Πειραιά, το Σ.Ε.Φ. και το Λιμεναρχείο καθαρίζουμε το παραλιακό μέτωπο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να ανοίξει η παραλία και να έρχεται ο κόσμος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο το σήμερα, καθώς ο χώρος θα πρέπει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και στο μέλλον. Όποια ενέργεια και να γίνει από τον Δήμο ή τη Διοίκηση του Σ.Ε.Φ., οι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουν τον χώρο, καθώς θα τον απολαμβάνουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους θα παίζουν εδώ, οπότε σε συνεργασία μαζί τους είναι σημαντικό να διατηρήσουμε καθαρή την παραλία».

Video από τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Σ.Ε.Φ.: https://bit.ly/2ZwDnK4