Έτοιμος να πάρει μέτρα για να διευκολύνει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε περισσότερους χώρους,  προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο τα μαγαζιά όσο και ο κόσμος που θα εφαρμόζουν τις αποστάσεις που προβλέπεται να έχουν μεταξύ τους τα τραπέζια.

Όπως αποκάλυψε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ και στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ», που παρουσιάζουν κάθε μεσημέρι στις 12.00 ο Νίκος Παρασκευάς και η Κωνσταντίνα Πετούση, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων Γρηγόρης Καψοκόλης, πρώτη προτεραιότητα για να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια έχουν οι παραλιακοί δρόμοι της πόλης.

Όπως είπε στην παραλιακή λεωφόρο Θεμιστοκλέους υπάρχει σκέψη να απαγορευθεί η στάθμευση αυτοκινήτων και ο χώρος αυτός να χρησιμεύσει για να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα παραλιακών μαγαζιών.

Επίσης εξετάζεται η περίπτωση να πάνε λίγο πίσω τα έργα στο Μικρολίμανο, για να προλάβουν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι τα μαγαζιά με την πρόβλεψη κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις οκτώ το βράδυ να διακόπτεται η κυκλοφορία για να μπορούν να αναπτύσσονται και στο δρόμο τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Καψοκόλης είπε ακόμα ότι δεν θα χρεωθούν τέλη κατάληψης κοινόχρηστών χώρων και δημοτικά τέλη στα καταστήματα πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ο Δήμος μαζί με τη ΚΕΔΕ θα υποστηρίξουν στα διάφορα κυβερνητικά όργανα το αίτημα των καταστηματαρχών για δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές των καταστημάτων που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Καψοκόλης, θα γίνει αναλυτική καταγραφή όλων των δρόμων της πόλης για να εξεταστεί η περίπτωση να γίνουν και άλλες πεζοδρομήσεις όπου χρειαστεί.

Το Παζάρι
Όπως αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Προσόδων, τελικά το παζάρι θα μείνει κλειστό μέχρι το τέλος Μαίου.  Το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ αρχικά είχε απαγορεύσει την λειτουργία του παζαριού μέχρι τις 15 Μαίου, σήμερα εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία επεκτείνεται η απαγόρευση μέχρι το τέλος του μήνα.

Και με την επαναλειτουργία, συνέχισε, ο χώρος δεν επαρκεί, διότι οι άδειες είναι 150, οπότε θα οδηγηθούμε στην εκ περιτροπής παρουσία των εμπόρων και των βιοτεχνών.  Δηλαδή τη μια Κυριακή θα πηγαίνουν οι μισοί και την επόμενη οι άλλοι.

Καταλήγοντας ο κ. Καψοκόλης είπε ότι αν δεν υπήρχε η κατάσταση αυτή με τον κορωνοϊο φέτος θα ήταν  μια καλή χρονιά για τον Πειραιά, καθώς μόνο τον Μάρτη είχαν υποβληθεί πάνω από δέκα αιτήσεις για τη λειτουργία νέων καταστημάτων εστίασης τα οποία φυσικά δεν άνοιξαν και αναμένεται να το κάνουν τώρα.

 

πηγή: kanaliena.gr