Πάνω από 10.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην εκπομπή MEGA MAG.

«Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης . Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουν κατατεθεί 10.500 αιτήσεις ενώ από αυτές οι μισές έχουν ήδη επεξεργαστεί» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Υποστήριξε ότι τέλος Μαρτίου οι  μητέρες που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις θα πάρουν την πρώτη δόση ενώ πρόσθεσε πως η επόμενη δόση θα δοθεί  έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε ότι οι δικαιούχοι χρειάζονται πέντε στοιχεία για να μπουν και να εισάγουν επιτυχώς τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα. «Χρειάζονται πέντε στοιχεία. Τον ΑΜΚΑ, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση κατοικίας, τραπεζικός λογαριασμός και email» σημείωσε για να προσθέσει για τα κριτήρια.

«Αφορά ελληνίδες, ευρωπαίες που μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Εάν πρόκειται για πολίτες τρίτης χώρας πρέπει να μένουν τουλάχιστον 12 χρόνια στη χώρα μας».

Η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι το επίδομα γέννησης ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις και όπως είπε, το δίνουμε με καθαρά δημογραφικούς στόχους.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα σωστό μέτρο αναστροφής της δημογραφικής τάσης. Θέλουμε να είναι μόνιμο το επίδομα».

Για το ασφαλιστικό

Η κ. Μιχαηλίδου εξήρε τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να φέρνει θετικές μεταρρυθμίσεις για το ποσοστό αναπλήρωσης και την πλήρη αποσύνδεση της τελικής σύνδεσης και των εισφορών.

«Έχουμε μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στις συντάξεις, την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και την απονομή του 1/3 των συντάξεων ψηφιακά» πρόσθεσε.