Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, μίλησαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σχετίζεται με την πολϋιδιοκτησία μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους: 

 

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, δήλωσε :

« Το ποδόσφαιρο έχει το δικό του αυτοδιοίκητο, το οποίο σεβόμαστε. Από εκεί και πέρα βεβαίως σεβόμαστε όλες τις μεγάλες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση είναι λάθος η ποδοσφαιροποίηση του πολιτικού βίου της χώρας.»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, δήλωσε:

« Όσο λιγότερο παρεμβαίνει το Κράτος στα του ποδοσφαίρου τόσο καλύτερο είναι. Βεβαίως μια κυβέρνηση  και μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να ρυθμίζει αυτές τις διαφορές που μπορούν να ανακύπτουν, ώστε να υπάρχει σωστή λειτουργία και του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλήματος που όλοι πρέπει»

Η βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, δήλωσε : « Απορώ πως μπαίνουν στη διαδικασία να βάζουν πάνω απ’ όλα προσωπικές επιδιώξεις και να καλλιεργούν κλίμα εθνικού διχασμού, μόνο και μόνο για να προστατέψουν επιχειρηματικές επιδιώξεις αυτοί που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες της ενότητας αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας. Αντί αυτού παίζουν το παιχνίδι του εκβιασμού των απειλών για να γίνουν αρεστοί.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος  δήλωσε:

«Φίλος ο Θοδωρής, μεγάλος αρχηγός τον παραδέχεται όλη η Ελλάδα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επιστρέψει στον εαυτό της, να εκβιάζεται για κανένα θέμα, πολλω δε μάλλον για ποδοσφαιρικά ζητήματα.»

Ο βουλευτής Α' Πειραιά, Γιάννης Μελάς δήλωσε:

«Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι ανεξάρτητη Αρχή και νομίζω ότι τα σχόλια επί των αποφάσεων  της περισσεύουνε.Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις  αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες έχουν πλήρη γνώση για την υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθης και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις.Από την άλλη όμως, δεν μπορούν να μην μας προβληματίσουνε οι δηλώσεις από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα και πολιτικά πρόσωπα, οι οποίες είναι διχαστικές και προκλητικές. Ο ΠΑΟΚ με τις ανακοινώσεις του στοχοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα και εκβιάζει την κυβέρνηση με απειλή να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση πραγματικά δεν εκβιάζεται, κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, είμαστε υπέρ της νομιμότητας και ειδικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προωθεί όλες αυτές τις ρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να έρθουν, έτσι ώστε να μπορέσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα ο επαγγελματικός αθλητισμός, να μπορέσουν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και χωρίς κανένα πρόβλημα»