«Η τοποθέτηση του κ. Ζαγοράκη, προφανέστατα είναι προσβλητική απέναντι στα μελή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και της ευρωβουλής και του εθνικού κοινοβουλίου», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μελάς.

Αναφορικά με την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού και τη διαγραφή Ζαγοράκη, ο κ. Μελάς υπογράμμισε πως δεν μπορεί να μπει στον πειρασμό να σχολιάσει την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, τονίζοντας ότι «είναι μια ανεξάρτητη αρχή που έγκειται σεβασμού». Την ίδια στιγμή σημείωσε πως «η ανεξάρτητη αρχή προφανώς για να εκδώσει μια τέτοια γνωμοδοτική απόφαση έχει μπροστά της το σύνολο των δεδομένων και έχει αποφασίσει με βάσει όλα αυτά τα στοιχεία που τα έχει». «Άρα ούτε εσείς ούτε εγώ μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή άποψη σε ότι αφορά την απόφαση αυτή. Θα δούμε πως αυτό θα διαμορφωθεί στη συνέχεια», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ. Ζαγοράκη, εξήγησε ότι «υπάρχει μια διχαστική λογική η οποία προέρχεται από συγκεκριμένα κέντρα» και ότι δεν μπορεί να αντιληφεί πως «ένα ζήτημα που αφορά το ποδόσφαιρο αναγάγετε σε εθνικό θέμα, σε κοινωνικό θέμα και γιατί κάποιοι προσπαθούν για ακόμα μια φορά να χωρίσουνε τους Έλληνες».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «προφανώς και η τοποθέτηση του κ. Ζαγοράκη είναι προσβλητική απέναντι στα μελή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και της ευρωβουλής και του εθνικού κοινοβουλίου». «Είμαστε όλοι μέλη της ΚΟ της ΝΔ και δεν είναι δυνατόν να μας προσβάλει ένας συνάδελφος, ένας ευρωβουλευτής κατά αυτό τον τρόπο», επισήμανε ο ίδιος και εξέφρασε την άποψη ότι είναι «πάρα πολύ σωστή η απόφαση της διαγραφής του κ. Ζαγοράκη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μελάς είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς που εκπροσωπούμε το έθνος, την παράταξη μας, τον κόσμο και έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν εκπροσωπούμε τις ομάδες μας αλλά εκπροσωπούμε τον κόσμο και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί από το πολιτικό σκηνικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Ζαγοράκης θα πρέπει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να παραδώσει την έδρα του», διότι όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ «δεν μπορεί να βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο και να εκπροσωπεί τη χώρα ένας άνθρωπος ο οποίος αποφάσισε εν μια νυκτί να εκπροσωπήσει μια συγκεκριμένη ομάδα».

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, ο κ. Μελάς δήλωσε ότι περιμένουν να δουν το περιεχόμενο της νομοθετικής παρέμβασης της τροπολογίας που θα έρθει.

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση αυτή τη στιγμή. Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού κινήθηκε σε ένα πλαίσιο με βάσει την κείμενη νομοθεσία. Είναι σεβαστή η απόφαση», υπογράμμισε. Εν κατακλείδι, επισήμανε πως «η νομοθετική εξουσία έχει αρμοδιότητα να επιβάλλει το πλαίσιο των ποινών, και η δικαστική εξουσία αποφασίζει για τις ποινές» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Περιμένουμε να δούμε την πρωτοβουλία για την νομοθετική παρέμβαση».