Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στις αθλιότητες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, κατά της Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,  η ενέργεια της κ. Κασιμάτη αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατία, αλλά και την Αστυνομία. Η Νέα Δημοκρατία καλέι επίσης τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την βουλευτή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Β΄ Πειραιά ανήρτησε στο facebook στιγμιότυπο από την ΕΡΤ στο οποίο εκ περιτροπής η Ντόρα Μπακογιάννη αναγραφόταν ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίνα Κασιμάτη επιστράτευσε το άστοχο χιούμορ της και προκειμένου να κάνει ομοιοκαταληξία έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;» συμπληρώνοντας: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά όπου το σχόλιο της κας. Κασιμάτη τους προκάλεσε έκπληξη, αποτροπιασμό, θυμό, στενοχώρια και οργή.