Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 2225/26-11-2019 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επίθεση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά.

Ο κ. Μπουτσικάκης υπενθυμίζει ότι από το 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, κ. Σεραφείμ, είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι αποτελεί στόχο ισλαμιστικών κέντρων του εξωτερικού. Μολονότι ο Μητροπολίτης είχε αρχικά αρνηθεί την παροχή φύλαξης, από το 2017 διατέθηκε ένας αστυνομικός για την ασφάλειά του. Όμως, μετά την κριτική του Σεβασμιωτάτου στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, στην οποία είχαν καταλήξει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το 2018, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανακάλεσε τον αστυνομικό από τον κ. Σεραφείμ, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν πλέον αναγκαία η φύλαξή του.

Σήμερα, ωστόσο, το Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά έγινε στόχος «αγνώστων», οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο. 

Κατόπιν αυτού, ο Βουλευτής ζητεί τη διασφάλιση της προστασίας του Μητροπολίτη, τονίζοντας ότι ένας άνθρωπος που με το δημόσιο λόγο του ορθώνει το ανάστημά του έναντι οποιουδήποτε εναντιώνεται στην Εκκλησία ή επιβουλεύεται την Πατρίδα μας είναι αναμενόμενο να γίνεται στόχος τέτοιων επιθέσεων, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα.