Στην αντεπίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το Μαξίμου, μετά τα όσα καταλόγισε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για τον ΟΛΠ. 

Κυβερνητικές πηγές συστήνουν αυτοσυγκράτηση στη Ν.Δ και σημειώνουν ότι καλό θα ήταν να απαντήσει στις χθεσινές αποκαλύψεις των "Παραπολιτικών" πως η λίστα Λαγκάρντ ακουμπά τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέβασε χθες ρολά λόγω αυτών των αποκαλύψεων!

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως πολιτική της Νέας Δημοκρατίας" δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι, και μάλιστα με τους συγκεκριμένους όρους. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με τη Siemens.

«Θα συνιστούσαμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό στο γραφείο Τύπου της ΝΔ, που εχθές είχε κατεβάσει ρολά, λόγω των αποκαλύψεων για τη λίστα Λαγκάρντ και τους συγγενείς του πρώην προέδρου του κόμματος».