Πέθανε, σε ηλικία 65 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ο δικηγόρος Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Γιάννης Αγγέλου υπήρξε ίσως ο στενότερος συνεργάτης  του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης επί χρόνια του Κώστα Καραμανλή! - Κεντρική Εικόνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1986 όταν αποφάσισε ο Κώστας Καραμανλής να πολιτευθεί βρέθηκε στο πλάι του. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τον Κώστα να εκλεγεί βουλευτής, όπως και έγινε. 

«Έφυγε» ο Γιάννης Αγγέλου

Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, από το 2004 έως το 2009 ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. 

Ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Στις 20 Ιουλίου 2010 απολογήθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση €400.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του  από όλες τις κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.

Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. 

Η κηδεία του προγραμματίζεται για την Δευτέρα στον Αγιο Διονύσιο της Αθήνας

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου

Τον Γιάννη Αγγέλου αποχαιρέτησαν με ανακοινώσεις μέσω twitter και facebook τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

 

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορηθείς για την απώλεια του Γιάννη Αγγέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας».

«Έφυγε» ο Γιάννης Αγγέλου

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου

Αποχαιρέτησε τον Αγγέλου σημειώνοντας ότι "πάλεψε μέχρι το τέλος με απαράμμιλη αξιοπρέπεια και δύναμη".

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έγραψε:

«Ο Γιάννης Αγγέλου πάλεψε μέχρι το τέλος με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη.´Ετσι θα τον θυμόμαστε. Αξιοπρεπή και αγωνιστή. Καλό του ταξίδι».

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Γιάννης Αγγέλου  - Media

Δήλωση Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια τον καλό του φίλο Γιάννη Αγγέλου:"Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του καλού μου φίλου κ μαχητή της ΝΔ Γιάννη Αγγέλου.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

«Έφυγε» ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου

Βασίλης Κικίλιας

 

Κωστής Χατζηδάκης

 

Νίκος Δένδιας