Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο και οι Αρχές συστήνουν στους ταξιδιώτες να είναι μιάμιση με δύο ώρες νωρίτερα στις πύλες αναχώρησης για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν αναχωρήσει από τον Πειραιά 30.353 ταξιδιώτες με 5.145 οχήματα σε 26 ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Από την Ραφήνα αναχώρησαν 8.015 επιβάτες με 1.617 οχήματα. Από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελέστηκαν πέντε απόπλοι και αναχώρησαν 1.812 επιβάτες με 507 οχήματα.

Λόγω της εξαιρετικά αυξημένης κίνησης, οι Αρχές συστήνουν στους ενδιαφερομένους να ξεκινούν μιάμιση με δύο ώρες πιο νωρίς τη διαδρομή τους προς τις πύλες αναχώρησης, δεδομένου άλλωστε ότι στο παραλιακό μέτωπο συνεχίζονται εκτεταμένες εργασίες οδοποιίας. Ενδεικτικό του αδιαχώρητου που επικράτησε χθες το πρωί στον Πειραιά είναι ότι ο λιμενάρχης αποφάσισε να δώσει δεκάλεπτη παράταση σε απόπλου πλοίου, προκείμενου να προλάβουν όλοι οι επιβάτες να επιβιβαστούν.

Μαζί με την έξοδο, κορυφώνεται και το κύμα υψηλών θερμοκρασιών, με το θερμόμετρο κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά να φθάνει και τους 42 βαθμούς Κελσίου.