Αντιστροφή της εικόνας που διαμορφώθηκε το 2015 είχαμε στην Α’ Πειραιώς μετά τις εκλογές της Κυριακής με τη ΝΔ να εξασφαλίζει πέντε έδρες έναντι μιας που παίρνει ο ΣΥΡΖΑ. Ποιοι ηγούνται σε σταυρούς στα δύο κόμματα.

Με ποσοστό 43,73% η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε 14 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με το αποτέλεσμα να της εξασφαλίζει πέντε βουλευτές, που προκύπτουν με βάση τον σταυρό προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια.

Πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κανένα άλλο κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην εκλογική αυτή περιφέρεια.

Οι σταυροί προτίμησης στη ΝΔ
Με 21.118 σταυρούς ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος βρέθηκε μπροστά από τον δεύτερο τον Γιάννη Μελά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Πειραιά. Ακολουθεί ο Νίκος Μανωλάκος, η ηθοποιός Νόνη Δούνια που εκλέγεται και ο Εμμανουήλ – Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη – 21.118
ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη – 8.633
ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Πέτρου – 8.128
ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ) του Δημητρίου – 7.627
ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη – 6.279

Ποιος κέρδισε τους περισσότερους σταυρούς με τον ΣΥΡΙΖΑ
Με σημαντική διαφορά από την δεύτερη Μαρία Ρεπούση, η οποία και δεν εκλέγεται, ο Θοδωρής Δρίτσας είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στην Α’ Πειραιά με 10.434 σταυρούς.

Εκτός κοινοβουλίου μένει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Ελένη Σταματάκη και η Γεωργία Γεννιά που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη – 10.434

ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου – 6.116
ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Σωκράτη – 5.248
ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου – 5.211
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη – 5.201

Δεν εκλέγουν βουλευτή ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25
Στην Α’ Πειραιά κατέβηκε η δημοσιογράφος – που δεν είναι η μόνη που διεκδικούσε τον σταυρό προτίμησης σε αυτές τις εκλογές – Σεμίνα Διγενή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Η δημοσιογράφος, η οποία εξέλεγη ευρωβουλευτής αλλά παραχώρησε τη θέση της, είναι πρώτη σε σταυρούς ωστόσο το κομμουνιστικό κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην περιφέρεια.

Το ΚΙΝΑΛ μείωσε σε σχέση με τις Ευρωεκλογές τις δυνάμεις του απο 5,61% σε 4,94% και δεν εκλέγει βουλευτή για μια ακόμη φορά.

Στην Α’ Πειραιά βρέθηκε υποψήφια και η Δανάη Στράτου, η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, που αν και βρέθηκε πρώτη σε σταυρούς δεν εκλέγεται.