Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Εύβοια με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, την αγωνία των κατοίκων που είδαν τις δύο προηγούμενες μέρες τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους και τον τιτάνιο αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεσή της.

Η εικόνα, πάντως, είναι καλύτερη και αναμένεται η συνδρομή των εναέριων μέσων το Σάββατο, για να δοθεί τέλος στον πύρινο εφιάλτη που έπληξε μεγάλες περιοχές του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Περισσότεροι από 330 πυροσβέστες με πάνω από 100 οχήματα έδωσαν και τη νύχτα που πέρασε τη μάχη προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες και να μην πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου, που ευτυχώς έχει κοπάσει.

Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς είναι καλύτερη, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν καταφέρει να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε η πύρινη κόλαση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν περιοχές της Εύβοιας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τις τρεις δημοτικές ενότητες Αυλωναρίου, Κονιστρών και Ταμιναίων του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές από την Πέμπτη.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.