Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων αναλύει σε συνέντευξή του στα parapolitika.gr ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

«Ως γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης γνωρίζω από πρώτο χέρι την περιφέρεια και τους ανθρώπους της και τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας με νόημα αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών ότι «η ισχυρή καθαρή εντολή των ψηφοφόρων θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κύριε Μπουτσικάκη είναι η πρώτη φορά που είστε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων. Πώς πήρατε την απόφαση; 

Διεκδικώ πράγματι για πρώτη φορά την ψήφο των συμπολιτών μου στην Α’ Πειραιά και Νήσων στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, έπειτα από την τιμητική πρόταση που μου απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν μια συνειδητή απόφαση, αφενός γιατί οι επικείμενες εκλογές είναι μια από τις σημαντικότερες μάχες για τη χώρα μας και γιατί θεωρώ ότι έφτασε, επιτέλους, η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για τον τόπο μας. Αφετέρου, γιατί πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που θα βάλει τέλος στο λαϊκισμό και έχοντας και το σχέδιο την τόλμη είμαι βέβαιος ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Η χώρα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα και να γίνει μια φωτεινή χώρα αφήνοντας πίσω ότι την πλήγωσε και ό,τι την κράτησε δέσμια στο χθες. Θέλω να αγωνιστώ λοιπόν και εγώ, όπως και ο Πρόεδρος της παράταξής μας αλλά και όλα τα στελέχη και οι υποψήφιοί της, για μια Ελλάδα όλων των Ελλήνων. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εξαιρέσεις. 

Γιατί να επιλέξουν τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη οι πολίτες στην Α’ Πειραιώς και Νήσων ;

Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές, θα σημάνουν όχι μόνο το τέλος του διχασμού, του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης αλλά και τη στροφή σε νέα, ικανά και καθαρά πρόσωπα και σε νέες φρέσκιες πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα. Σε πολιτικούς που έχουν την όρεξη και την εμπειρία να εφαρμόσουν το σχέδιο του Προέδρου μας και της Νέας Δημοκρατίας για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο καλώ τους πολίτες της Α’ Πειραιώς και Νήσων να με εμπιστευθούν. Ως γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης γνωρίζω από πρώτο χέρι την περιφέρεια και τους ανθρώπους της και τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως επιχειρηματίας επίσης, βιώνω κάθε μέρα την αγορά. Βιώνω τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις. Βιώνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας αλλά και ένας εργαζόμενος. Οι πολίτες ζητούν λύσεις. Χορτάσανε από ωραία λόγια και ανεδαφικά προγράμματα. Θέλω, επιτέλους η φωνή των συμπολιτών μου να έχει δύναμη στην ελληνική Βουλή και θα παλέψω για να ανοίξουν «νέοι δρόμοι» στην ιστορική αλλά και τόσο αδικημένη αυτή περιφέρεια.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών για τη ΝΔ και για τη χώρα;

Η Νέα Δημοκρατία επιζητά μια καθαρή νίκη, η οποία σημαίνει μια ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση την επόμενη μέρα για τη χώρα. Η ισχυρή καθαρή εντολή των ψηφοφόρων θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για να προχωρήσει, χωρίς εγκλωβιστικούς συμβιβασμούς, στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση μας δώσουν οι ψηφοφόροι τόσο πιο εύκολο θα είναι να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες αλλαγές που σχεδιάζουμε. 

Όμως, αναφορικά με την ισχυρή εντολή την οποία διεκδικούμε, λέμε καθαρά ότι δεν προεξοφλούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Διεκδικούμε μέχρι τελευταία στιγμή την ψήφο όλων των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του θα επιδιώξει πολιτικές συναινέσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει ένα κρυφό πρόγραμμα» το οποίο θα είναι εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Τι απαντάτε;

Οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσουν. Η διχαστική και πολωτική του στρατηγική του παραμένει η ίδια ελπίζοντας ότι έτσι ότι θα αναστρέψει το κλίμα υπέρ του. Ακολουθεί μια ρητορική πανικού που στηρίζεται κατά κόρον στη διαστρέβλωση και τα fake news καθώς καταλαβαίνει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται. Το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας έχει αναπτυχθεί κατά τομέα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σειρά εκδηλώσεων προς ενημέρωση των πολιτών. Καμιά κρυφή ατζέντα λοιπόν. Είναι ένα πρόγραμμα αυστηρά κοστολογημένο το οποίο προβλέπει άμεσα την περικοπή των φορολογικών συντελεστών σε ορίζοντα 4ετίας για να επέλθει πραγματική ανάσα στη χώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι αυτή που θέλει να εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο. 

Κύριε Μπουτσικάκη, αν σας τιμήσουν οι συμπολίτες σας με την ψήφο τους ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για την περιφέρειά σας;

Η αναζωογόνηση της αγοράς και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας θα είναι από τις πρώτες μου προτεραιότητες εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου. Δυστυχώς, οι πολίτες της Α’ Πειραιώς και Νήσων βίωσαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Όμως η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στο χώρο της αγοράς και της ασφάλειας. Θα κάνω λοιπόν ό,τι περνά από το χέρι μου για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που στενάζουν από την ασφυκτική φορολογία. Χρειάζεται να τους δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. 

Ταυτόχρονα, θα αναλάβω πρωτοβουλίες στη Βουλή για να επαναφέρω το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και ευημερίας. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να ευημερήσει και να δημιουργήσει μια κοινωνία. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς άλλες αχρείαστες καθυστερήσεις. Δεν επιτρέπεται τα νησιά μας να είναι εγκαταλελειμμένα και αφημένα στην τύχη τους χωρίς να υπάρχει επαρκής σύνδεση με την Αθήνα χειμώνα- καλοκαίρι, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές που θα τα καταστήσουν τουριστικώς ανταγωνιστικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε ένα λεπτό. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να λύσουμε τα προβλήματα και τις παθογένειες του παρελθόντος προς όφελος όλων των Ελλήνων.