Η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης. Αυτό θα αναγγείλει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα δεσμευόμενος εντός των πρώτων επτά ημερών να υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Η δέσμευση αυτή του προέδρου της ΝΔ θα είναι ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων. 

Η ισχυρή ανάπτυξη, άλλωστε, και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας θα είναι το κύριο θέμα της αποψινής εκδήλωσης η οποία θα είναι η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις 7 Ιουλίου, αντί κομματικών συγκεντρώσεων. 

Και θα περιγράψει συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ. 

1. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Οπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ 

2. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως: 
* Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο. 
* Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. 
* Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στα πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής, και θα τονίσει ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Θα αναφερθεί επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για το μεγάλο στοίχημα της αλλαγής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως θα πει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να “ανακαλύπτεται” ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.