οβαρές καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, κάνει ο τομεάρχης Νησιωτικής πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης. Όπως αποκαλύπτει, στις 4 Ιουνίου κι ενώ είχαν προαναγγελθεί εκλογές από τον Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2045Β /4-6-2019) κίνησε τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης, με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2098Β/5-6-2019) προχώρησε και στη διαδικασία προσλήψεων για Δόκιμους Λιμενοφύλακες (Σ.Δ Λ/Φ) του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 

Παράλληλα, σημειώνει ο κ. Πλακιωτάκης, πληθαίνουν οι καταγγελίες για έκδοση σωρείας αποφάσεων για την «τακτοποίηση» προξενικών Λιμεναρχών και προϊσταμένων Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος. Τέλος, καθημερινώς εκδίδονται κατά εκατοντάδες αποφάσεις Απόσπασης Προσωπικού σε υπηρεσίες επιθυμίας τους χωρίς αντικαταστάτες, «γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών και μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος».

Ο τ. πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι «όλες οι πράξεις του κ. Κουβέλη θα ανακληθούν την επομένη των εκλογών» καταγγέλλοντας τον για «βάναυση προσβολή του κοινοβουλευτισμού και του πολιτεύματος». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη είναι η εξής:

«Κάθε μέρα που περνά, ξεσκεπάζεται το προσωπείο των στελεχών της κυβέρνησης και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει τον πραγματικό του εαυτό.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο οι «εκφραστές του καινούριου» στο πολιτικό μας σύστημα προσπαθούν να εφεύρουν όποια νοσηρή και παλαιοκομματική μεθόδευση υπάρχει, ώστε να μην διαλύσουν τη βουλή μήπως και προλάβουν να περάσουν τα ρουσφέτια τους και να τακτοποιήσουν τους ημετέρους τους.

Ακόμη και ο κήνσορας της Αριστεράς, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουβέλης όπου χαρακτηρίζεται για το ήθος και την ευθιξία του, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό του ρουσφετιού και της τακτοποίησης της αριστερής νομενκλατούρας.

Ο κ. Κουβέλης, λίγο πριν πάρει την άγουσα για την αντιπολίτευση, προχώρησε σε δύο υπουργικές αποφάσεις που δείχνουν το μέγεθος της τρικυμίας που επικρατεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός κ. Κουβέλης με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2045Β /4-6-2019) κίνησε τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσης, με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2098Β/5-6-2019) προχώρησε στη διαδικασία προσλήψεων για Δόκιμους Λιμενοφύλακες (Σ.Δ Λ/Φ) του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για έκδοση σωρείας Αποφάσεων για την «τακτοποίηση» φιλικών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, Προξενικών Λιμεναρχών και Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος, εκδίδονται κατά εκατοντάδες Αποφάσεις Απόσπασης Προσωπικού σε Υπηρεσίες επιθυμίας τους χωρίς αντικαταστάτες, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Υπηρεσιών και μεγάλη αναστάτωση στο Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος

Ο κ. Κουβέλης μπορεί να μην ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του, αλλά ως «έγκριτος νομικός» θα πρέπει να κατανοήσει ότι η συμπεριφορά αυτή, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, προσβάλει βάναυσα τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία μας και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Όλες οι πράξεις του, θα ανακληθούν την επομένη των εκλογών».