Πιο ξεκάθαρο γίνεται πλέον το παιχνίδι μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ του Σαββάτου για τη συνομιλία ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαρχής προσπάθησε να βάλει και τη Γερμανία στο παιχνίδι εναντίον του ΔΝΤ με αφορμή όσα αναφέρονταν στις συνομιλίες έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στο Ταμείο.

Η αντίδραση του Βερολίνου ήρθε σήμερα, δύο ημέρες μετά τη διαρροή της συνομιλίας, προκαλώντας σχετική παγωμάρα στην Αθήνα.

"Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Όχι για εμάς. Για εμάς στο Βερολίνο αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν" ανέφερε ο Μάρτιν Γιέγκερ καθιστώντας σαφές ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτό.

Πλέον ο πρωθυπουργός έχει μείνει μόνος του απέναντι στην Κριστίν Λαγκάρντ για τις αποκαλύψεις των Wikileaks ενώ την ίδια στιγμή τα φώτα έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την ελληνική πλευρά για την υποκλοπή.

Tagesspiegel: H ΕΥΠ κρύβεται πίσω από την υποκλοπή

Παράλληλα η συζήτηση δεν έχει μετατοπιστεί καθόλου από το πεδίο της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, όπου τα μηνύματα δεν είναι θετικά.

«Περιμένουμε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, ωστόσο «χρειάζεται περισσότερη δουλειά» ανέφερε ο Μάρτιν Γιέγκερ στέλνοντας ένα δεύτερο μήνυμα στην κυβέρνηση.