«Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο Πειραιάς μας. Έχουν γίνει πολλά έργα στην πόλη μας», δηλώνει στο «Κάλπη 19» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Ευγενία Βασιλειάδου. Η ίδια, εξηγώντας τους λόγους συστράτευσής της με τη δημοτική παράταξη του  Γιάννη Μώραλη αναφέρει ότι έπαιξε ρόλο «το γεγονός ότι αποτελεί έναν υπερκομματικό συνδυασμό, με αξιόλογους ανθρώπους, που το κύριο ζητούμενό τους είναι να παράγουν έργο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας».

Η κ. Βασιλειάδου μιλά και για την προσφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας ότι «αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, αφού η προσφορά του στην πόλη που μεγάλωσε είναι τεράστια και κυρίως ανιδιοτελής».

Είστε μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αγαπώ την πόλη που μεγάλωσα. Στον Πειραιά ζω και έχω την επιχείρησή μου. Τα τελευταία πέντε χρόνια που περπατώ στην πόλη μου αντιλαμβάνομαι τις αλλαγές που έχουν γίνει, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλει η υπάρχουσα δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής» αποτελεί έναν υπερκομματικό συνδυασμό, με αξιόλογους ανθρώπους, που το κύριο ζητούμενό τους είναι να παράγουν έργο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας, με οδήγησε στην απόφαση να συμβάλω έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια.

Τι θεωρείτε πως άλλαξε αυτά τα πέντε χρόνια στην πόλη του Πειραιά από τη δημοτική Αρχήτου Γιάννη Μώραλη;

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο Πειραιάς μας. Έχουν γίνει πολλά έργα στην πόλη μας και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. Εξασφαλίστηκαν πάνω από 111.000.000 ευρώ για έργα ανάπτυξης και για πρώτη φορά θα εισπράττει ο δήμος μας 2.000.000 ευρώ ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία του λιμανιού. Μειώθηκαν κατά 10% τα δημοτικά τέλη για όλους, 50% για τους πολύτεκνους και απαλλάχθηκαν οι ευπαθείς ομάδες. Έγιναν έργα ανάπλασης σε πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, καθώς επίσης και ασφαλτόστρωση 91 δρόμων. Μπορεί αυτά τα έργα να επιβάρυναν προσωρινά την καθημερινότητά μας, αλλά ο Πειραιάς μας σταδιακά εκσυγχρονίζεται. Αναβαθμίστηκαν το Δημοτικό Θέατρο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Βεάκειο Θέατρο, τα οποία αποτελούν κοσμήματα για την πόλη μας και πόλο έλξης επισκεπτών. Ανακαινίστηκαν γήπεδα και γυμναστήρια, φέρνοντας τον αθλητισμό στις γειτονιές μας. Όλα τα έργα έγιναν με κόπο, επιμονή και προσπάθεια της δημοτικής Αρχής, αλλά το μεγάλο κέρδος για τον Πειραιά μας είναι ότι ο σταδιακός εκσυγχρονισμός του οδήγησε στην ανάπτυξη της αγοράς, στο άνοιγμα καινούργιων επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από τη συμμετοχή σας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Θέλω η πόλη μας να είναι όμορφη και λειτουργική ως προς την καθημερινότητά μας, γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα έργα ανάπλασης, τα οποία να συμπεριλαμβάνουν και χώρους πρασίνου. Μία πόλη προσβάσιμη τόσο για τη μετακίνηση των πεζών όσο και των ατόμων με κινητική δυσκολία και, φυσικά, των οικογενειών με μωρά στο καρότσι. Μια πόλη καθαρή, με λιγότερα σκουπίδια και διευρυμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Μία πόλη η οποία να αποτελεί πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο. Μία πόλη που να συνδράμει ώστε τα παιδιά να έχουν σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο, στις γειτονιές τους και στους χώρους που αθλούνται, μέσα από δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Θέλω τον Πειραιά μας να είναι προορισμός και όχι πέρασμα για το λιμάνι. Μακροπρόθεσμα, θα ήθελα να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την επιστροφή των “Ποσειδωνίων” στον Πειραιά και αυτό γιατί πιστεύω ότι η πόλη μας αποτελεί τον φυσικό τους χώρο, διότι είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης.

Πώς κρίνετε τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα κοινά του Πειραιά;

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας πραγματικός Πειραιώτης, ο οποίος σέβεται και αγαπά την πόλη του και τους συμπολίτες του. Είναι η ψυχή του «Πειραιά Νικητή» και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, αφού η προσφορά του στην πόλη που μεγάλωσε, και γιγαντώθηκε επιχειρηματικά, είναι τεράστια και κυρίως ανιδιοτελής. Μεγάλο ποσοστό των έργων στην πόλη μας αποτελούν δική του πρωτοβουλία. Με δωρεά του κ. Μαρινάκη ανακατασκευάστηκαν κεντρικές πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια. Έγιναν δενδροφυτεύσεις. Αναβαθμίστηκαν αισθητικά η είσοδος του Νέου Φαλήρου, τα εργοτάξια του μετρό και το κτίριο της Ραλλείου. Ανεγέρθηκε το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, φιλοτεχνήθηκε η προτομή του ήρωα της Επανάστασης του ’21 Νικηταρά, καθώς και το Μνημείο του Αφανούς Ναυτικού. Στο πλαίσιο της καμπάνιας DestinationPiraeus, με δική του πρωτοβουλία διανεμήθηκαν 2.000.000 τουριστικοί οδηγοί. Πιστεύω ότι για να προχωρήσει η πόλη μας και να περάσει σε μία νέα, σύγχρονη εποχή, χρειάζεται τον Ανθρωπο Βαγγέλη Μαρινάκη, γι’ αυτόν τον λόγο τον στηρίζουμε και τον ψηφίζουμε, για να είναι ο Πειραιάς μας Νικητής!