«Άντρο ανομίας» χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ο γ.γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Ρήγας, καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος και τάξη στην περιοχή», με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού το απόγευμα της Κυριακής από επίθεση ομάδας αγνώστων.

«Ευτυχώς ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην καρδιά των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ρήγας.

«Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα. Για άλλη μία φορά, είδαμε χθες μία επίθεση εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών που απλά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ό,τι η συγκεκριμένη περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι άντρο ανομίας και κάποιοι προσπαθούν να βρουν εκεί προστασία, είναι γνωστό. Ούτε περιπολία μπορεί να γίνει μέσα στα Εξάρχεια, ούτε να ελεγχθούν κάποια άτομα. Μας κάνει μεγάλη εντύπωση πως 20-30 άτομα μπορούν να επιτεθούν σε δευτερόλεπτα σε αστυνομικούς», πρόσθεσε.