Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης (01/05) πέτυχε κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο. Κατέκτησε το νταμπλ για 7η σερί χρονιά, γράφοντας για ακόμη μία φορά ιστορία.

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια τη δική τους Αυτοκρατορία και σε αυτό σημαντικό βαθμό έχει παίξει η συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Μιχάλη Κουντούρη, καθώς και του κόσμου του Ολυμπιακού.

Το σερί που τρέχει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Θρύλου, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός. Το αντίθετο, μάλιστα, ισχύει. Οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει σε όλα τα ομαδικά τους αθλήματα να «χτίσουν» σερί τίτλων, κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει κανένας άλλος σύλλογος στον κόσμο, πόσο μάλλον ελληνική ομάδα, οι οποίες απέχουν έτη φωτός μακριά από τον Θρύλο.

Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά τις Αυτοκρατορίες που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Στην παγκόσμια ελίτ με 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα και μάλιστα 2 φορές!

Πριν από μερικές ημέρες ξένη ιστοσελίδα ετοίμασε ένα θέμα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει περισσότερους διαδοχικούς τίτλους. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως, έχοντας κατακτήσει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα και μάλιστα 2 φορές.

Η πρώτη από τη σεζόν 1996-97 έως 2002-03 και η δεύτερη από τη σεζόν 2010-11 έως το 2016-17.

«Βασιλιάς» της πισίνας!

Φυσικά, σερί τίτλων έχει πανηγυρίσει και η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Αρχικά, από τη σεζόν 1998-99 έως το 2004-05, κατακτώντας 7 διαδοχικές φορές τον τίτλο πρωταθλητή Ελλάδος. Επίσης, πανηγύρισε 5 κατακτήσεις πρωταθλητή από το 2006-07 έως το 2010-11. Τέλος, μετράει από τη σεζόν 2012-12 έως το 2017-18 6 διαδοχικά τρόπαια πρωταθλήματος, ενώ θα διεκδικήσει και φέτος το 7ο σερί.

Την ώρα που την περυσινή σεζόν κατέκτησε και την κορυφή της Ευρώπης, έχοντας πάρει και φέτος την πρόκριση στο Final-8 του LEN Champions League. Πώς να μην είναι «Βασιλιάς» της πισίνας!

Αυτοκράτορας του «φιλέ»

Περνάμε στο βόλεϊ ανδρών, εκεί όπου ο Θρύλος μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έχει πανηγυρίσει κάποιο μεγάλο σερί πρωταθλημάτων, ωστόσο, πανηγυρίζει συνεχώς τίτλους, κάνοντας βήματα προς τα μπροστά και στην Ευρώπη. Πάντως, στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 1986-87 έως το 1993-94 κατέκτησε 7 σερί πρωταθλήματα!

7 σερί νταμπλ από τις κοριτσάρες του Θρύλου!

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το βράδυ της Τετάρτης (01/05) έφτασε το νταμπλ για 7η σερί χρονιά, πετυχαίνοντας κάτι πραγματικά σπουδαίο, το οποίο πολύ δύσκολα θα καταφέρει άλλη ομάδα παγκοσμίως.

7 σερί νταμπλ με κατακτήσεις από το 2012-13 έως τη φετινή σεζόν 2018-19! Πραγματικά μυθικές οι κοριτσάρες του Θρύλου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τη δική τους Αυτοκρατορία στο γυναικείο βόλεϊ.

5 σερί πρωταθλήματα και στο μπάσκετ ανδρών!

Μπορεί στο μπάσκετ ανδρών όλοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει, ωστόσο, και εκεί ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει στο παρελθόν να πανηγυρίσει σερί πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα 5 σερί από τη σεζόν 1992-93 έως 1996-97.

Απόλυτη κυριαρχία και στο πόλο γυναικών!

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μετράει 5 σερί τίτλους πρωταθλήματος από τη σεζόν 2013-14 έως το 2017-18, ενώ τη φετινή σεζόν θα διεκδικήσει το 6ο σερί τρόπαιό της, ούσα αποφασισμένη αν διευρύνει και εκείνη την απόλυτη της κυριαρχία εντός των συνόρων.

Μαθημένες μόνος στις νίκες και στις κούπες!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου μπορεί να μετράει μόλις 4 χρόνια ζωής, ωστόσο, έχει καταφέρει να κατακτήσει όλα τα τρόπαια εντός των συνόρων, ούσα και αήττητη τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκες» είναι πανέτοιμες και τη φετινή σεζόν για το 4οσερί νταμπλ τους!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και το χάντμπολ ανδρών του Θρύλου, το οποίο επίσης σε 2 χρόνια ζωής έχει κατακτήσει πέρυσι το νταμπλ, ενώ φέτος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος και θα διεκδικήσει τις επόμενες ημέρες το 2ο σερί του νταμπλ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε όλα τα ομαδικά σπορ! Πετυχαίνοντας απίστευτα επιτεύγματα που μόνο ο Θρύλος μπορεί να σημειώσει!

Και έπεται και ακόμη λαμπρότερη συνέχεια, με περισσότερες κούπες και νέες «ερυθρόλευκες» επιτυχίες, για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο του πλανήτη!