Ιστορία έγραψε για μια ακόμα φορά η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του ΑΟ Θήρας με 3-1 σετ και έτσι κατέκτησαν το 9ο τρόπαιο της πλούσιας ιστορίας τους και μάλιστα διαδοχικό.

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς συνεχίζουν να χτίζουν τη δική τους αυτοκρατορία στο ελληνικό βόλεϊ και πλέον απέχουν αρκετά από τις αντιπάλους τους.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι και το 5-5. Εκεί ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με δύο (7-5) για να διευρύνει στη συνέχεια το προβάδισμα φτάνοντας και στο +4 (10-6) χάρη στα σερβίς της Βλαχάκη τα οποία χάλασαν πολύ την υποδοχή του ΑΟ Θήρας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα φτάνοντας στο +6 (16-9) για να πάρει τελικά στο τέλος το σετ με 25-16 χάρη σε μπλοκ άουτ της επίθεση της Σκοτ.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά διαφορετικό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι το 10-12 για τον ΑΟ Θήρας που ήταν το πρώτο του προβάδισμα στο ματς με δύο πόντους. Ο Ολυμπιακός απαντούσε συνεχώς μέχρι και το 15-17. Εκεί τραυματίστηκε η Κατερίνα Γιώτα, με την κεντρική του Θρύλου να μην πατάει καλά στην προσπάθιεά της για πρώτο χρόνο και να αποχωρεί υποβασταζόμενη. Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του και η Θήρα το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίρνοντας το σετ με 25-23 κάνοντας έτσι το 1-1 στο ματς.

Στο τρίτο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα. Διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό την υποδοχή του, πίεσε πολύ από το σερβίς και προηγήθηκε από νωρίς. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκανε το 12-10, 18-12 και κάπου εκεί κρίθηκε και το σετ. Με την Χουντ να τελειώνει τις περισσότερες μπάλες και να έχει σωστές επιλογές ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σετ και έκανε το 2-1 στο ματς.

Στο τέταρτο σετ ξανά οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι και το 9-10. Εκεί η Λαμπρούση πήγε στο σερβίς και έβαλε δύσκολα στην υποδοχή της Σαντορίνης δίνοντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να περάσει μπροστά με 12-10. Άσσος από την κεντρική του Θρύλου πήγε το σκορ στο 13-10. Με τις τυπικά γηπεδούχες να μην χάνουν το προβάδισμά τους και τελικά να παίρνουν το σετ και το ματς με 25-17.