Σε µια κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από ενάµιση περίπου χρόνο, ο υπουργός Οικονοµικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε καταγγείλει πως µια οµάδα υπουργών της κυβέρνησης µε προνοµιακή πρόσβαση στο πρωθυπουργικό γραφείο επιδίδεται σε παρασκηνιακά «νταραβέρια» µε εκπροσώπους της επιχειρηµατικής ελίτ. Τότε, ναι µεν γνώριζε πως αυτό γίνεται µε την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο δεν φανταζόταν πως το συγκεκριµένο «ανάρµοστο» φλερτ θα κατέληγε σε γαµήλιο πάρτι της Αριστεράς µε την εγχώρια διαπλοκή µέσα από την εµβληµατική υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια εντύπωση έδειχνε να έχει και ο σηµερινός γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος από την περίοδο που ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Κουµουνδούρου είχε δώσει ρεσιτάλ κατά της πλουτοκρατίας και της επιχειρηµατικής ελίτ, προπαγανδίζοντας µάλιστα µε ένταση εναντίον των µεθοδεύσεων της οικογένειας Κόκκαλη.

Υπό αυτό το πρίσµα αναδεικνύεται η «βίαιη» µετάλλαξη που δροµολογεί µονοµερώς το Μέγαρο Μαξίµου στα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, περιφρονώντας µε απολυταρχικό ύφος όσους επιχειρούν να δώσουν µάχες οπισθοφυλακής υπέρ της ανάγκης διατήρησης της αριστερής και κινηµατικής φυσιογνωµίας της Κουµουνδούρου. 

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.