Πανηγυρικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο είχε παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του 2014. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μοίραζε την ελπίδα, πολεμούσε τα μνημόνια και τους άδικους φόρους (όπως ο ΕΝΦΙΑ), και κάλπαζε προς την εξουσία.

Τότε, σημαία του ψηφοδελτίου ήταν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα μείνει στο Στρασβούργο ένα χρόνο. Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα με 26,5% και εξέλεξε έξι ευρωβουλευτές: 

Ο Μανώλης Γλέζος έλαβε το πρωτοφανές νούμερο σταυρών: 423.181.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία, η χώρα έζησε το έπος Βαρουφάκη, την περιπέτεια των capital controls, το δημοψήφισμα, την περήφανη 17ωρη διαπραγμάτευση, το τρίτο μνημόνιο με τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις νέες εκλογές. Και πολλά άλλα. 

Κάπως έτσι, από τον Γλέζο του 2014 το κόμμα παρουσίασε ευρωψηφοδέλτιο με τον Πέτρο Κόκκαλη, γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πολεμήσει την κλιματική αλλαγή. Από κοντά η Ραλλία Χρηστίδου από τα talent show, η Λυδία Κονιόρδου με τις δικές της περιπέτειες στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και η Μυρσίνη Λοΐζου. Πρόσωπα που εξυπηρετούν τη λογική της αναγνωρισιμότητας στους ψηφοφόρους.

Στην πορεία βέβαια η Μυρσίνη Λοΐζου παραιτήθηκε, καθώς αποκαλύφθηκε ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της επί 5,5 χρόνια...

Βροχή έπεσαν και τα «όχι» στην Κουμουνδούρου για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, το όνομα του οποίου ακούστηκε, απάντησε με δήλωση στα Parapolitika.gr ότι δεν μπλέκει σε κομματικά παιχνίδια. Αρνητική ήταν και η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ (γνωστή για το σάλο που είχε προκαλέσει προ ετών για τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922), η Έλενα Ακρίτα, όπως και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το ψηφοδέλτιο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, και τα νέα ονόματα που ακούγονται, άλλωστε, υπήρξε και «φωτογραφική» τροπολογία είναι της Έλενας Κουντουρά (από τους ΑΝΕΛ προερχόμενη και νυν υπουργού Τουρισμού), αλλά και του Σπύρου Δανέλλη, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προτού ψηφιστούν οι «Πρέσπες».