Μπορεί κάποιες φωνές της αριστεράς να διατείνονταν εδώ στον Πειραιά πως η Μαρία Ρεπούση θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει.

Η κυρία Ρεπούση που εμπνεύστηκε τον «συνωστισμό» στην καταστροφή της Σμύρνης, φλέρταρε εδώ και αρκετό καιρό με μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Στην Κουμουνδούρου όμως και με το Μακεδονικό να αποτελεί μία ανοιχτή πληγή στο δρόμο προς τις κάλπες, αποφάσισαν πως δεν θέλουν να προκαλέσουν εκ νέου και έβαλαν την καθηγήτρια στον πάγο, μέχρι νεοτέρας.

Η ίδια και αφού ανακοινώθηκαν δέκα νέες υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει την στήριξη της στο εγχείρημα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα επισημαίνει πως δεν θα είναι υποψήφια γιατί δεν διαθέτει μηχανισμούς και χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μαρίας Ρεπούση

Σχετικά με την υποψηφιότητά μου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίστευα και πιστεύω στο εγχείρημα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσα παρούσα στις σχετικές διεργασίες από όποια θέση και αν χρειαστεί. Δεν επιθυμώ όμως πια να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές διότι εκτιμώ ότι δεν έμεινε ικανός χρόνος για να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε την υποψηφιότητά μου. Παράλληλα εργάζομαι σε μια θέση απαιτητική και δεν διαθέτω κανένα μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κομματικό, ούτε βουλευτικό. Παραμένω βέβαια σταθερή στην πολιτική μου άποψη και ενεργή στην Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών ΓΕΦΥΡΑ. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε.