Ο διευθυντής Μουσικών Εργαστηρίων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη, Στέλιος Γκόλγκαρης, συμπράττει με τον έτερο Πειραιώτη σολίστ, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, Μιχάλη  Σουρβίνο, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και την Κιθαριστική Ορχήστρα Δυτ. Μακεδονίας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά, από τις 25 έως 27 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας  Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο συνθέτης - κιθαριστής και  διευθυντής  του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη σχεδόν την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.α.), από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία.