Την παρουσίαση του βιβλίου του  «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας  Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» που έγινε στο κτίριο του ΕΒΕΠ χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προκειμένου να εξαπολύσει τις αιχμές του για την περιόδο που πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

 Όπως έγραψε και το ένθετο secret της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο κύριος Βενιζέλος είπε από το βήμα του ΕΒΕΠ πως «αν η αξιωματική αντιπολίτευση το 2001 συναινούσε στην αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου, το 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα έπεφτε».

Αναλυτικά το δημοσίευμα του «S»

Αιχμές για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος όταν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ. άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τετάρτη στον Πειραιά, σε εκδήλωση που έγινε με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας  Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος». Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως, αν η αξιωματική αντιπολίτευση το 2001 συναινούσε στην αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου, το 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα έπεφτε.