Μεγάλες δυσκολίες συναντάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο εγχείρημά της για τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς η προσέγγιση που κάνει σε διάφορα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, κυρίως, αλλά και σε παλαιοΠΑΣΟΚους δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση έως τώρα.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται στον στενό κύκλο της είναι αυτό του Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος έχει φτιάξει το κόμμα "Δραχμή", που όμως δεν... ευτύχησε στις τελευταίες εκλογές. Η επαφή της πρώην προέδρου της Βουλής με τον κ. Κατσανέβα έχει γίνει μέσω του πατέρα της, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην βουλευτή κι ένα από τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος, το οποίο εγκατέλειψε τη Χαριλάου Τρικούπη την περίοδο Σημίτη.

Βεβαίως, επειδή η μεταγραφή, αν και εφόσον γίνει, δεν θεωρείται και πρώτης γραμμής, η προσπάθεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι συνεχής. Μάλιστα, απευθύνεται και σε πρόσωπα που κινούνται στον χώρο της δεξιάς κι έχουν αποστασιοποιηθεί από τα υπάρχοντα κόμματα του χώρου.

Προς το παρόν, πέρα από τη Ραχήλ Μακρή και τη Σοφία Σακοράφα, αυτός που φαίνεται ότι θα τη στηρίξει είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και κάποια ακόμα στελέχη που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είχε αποστασιοποιηθεί από τη Λαϊκή Ενότητα, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει "ναι" στο κάλεσμά της.

Ο άνθρωπος που εργάζεται ακατάπαυστα για εκείνη είναι ο Κώστας Μαρματάκης, ο οποίος υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανωτικού στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Ωστόσο, μετά το δημοψήφισμα διαχώρισε τη θέση του και συνεργάστηκε με τη ΛΑ.Ε., ενώ πριν από δύο μήνες διορίστηκε μετακλητός στο γραφείο της κας Κωνσταντοπούλου.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και με αρκετές επαφές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνει διερευνητικές κινήσεις ενόψει της δημιουργίας του κόμματος, αλλά κυρίως προς τον χώρο της αριστεράς, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Για τους ΠΑΣΟΚους και δεξιότερα τη δουλειά κάνει η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το οικογενειακό της περιβάλλον, από ό,τι φαίνεται.