Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Αναλυτικότερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, Στέλιος Γρηγορίου και Γιάννης Μαλταμπές, λίγο πριν τις 13:00 έφθασαν στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν τη μηνυτήρια αναφορά.

Τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλονται από την πλευρά του έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα. Μάλιστα τα περισσότερα από τα παραπάνω βασίζονται στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο πως ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για χρηματισμό Ελλήνων και Σκοπιανών βουλευτών προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αυτή τη μηνυτήρια αναφορά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος αιτούνται να αποσταλεί αμελητί και στην ελληνική Βουλή λόγω της εμπλοκής μελών της, ενώ ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης.

Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο αυτό ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζια, ο  οποίος έκανε λόγο για δηλώσεις στο υπουργικό Συμβούλιο περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος,από τον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα η ένταση αυτή οδήγησε σε μια ανεξέλεγκτη ενδοκυβερνητική κόντρα η οποία έκλεισε και με την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος πολλές φορές έκανε λόγο για μηνύσεις σε όσους τον εμπλέκουν με Σόρος και μυστικά κονδύλια.

Κατά την εξοδό τους από το Άρειο Πάγο και έπειτα από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο πρόεδρος την παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Γιάννης Αθανασιάδης δήλωσε πως δεν θα μπορούσε το σκάνδαλο αυτό να μείνει χωρίς διερεύνηση ενώ ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα θα ανοίξει νέος κύκλος μηνύσεων και αναφορών.