Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη", μεταφέροντας συνολικά 601 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 221 άτομα από την Μυτιλήνη και 380 από την Χίο. Αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά άλλα δύο πλοία από νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρουν.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στους επιβατικούς σταθμούς του Ο.Λ.Π. και στην πέτρινη αποθήκη κατέλυσαν χθες περίπου 2.780 άτομα.

Οι επιβατικοί σταθμοί του Ο.Λ.Π. είναι και σήμερα ασφυκτικά γεμάτοι ενώ πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έχουν στηθεί έξω από τον επιβατικό σταθμό της Ε2.

Η βροχόπτωση έχει εξαναγκάσει πολλά άτομα να βρουν καταφύγιο κάτω από υπόστεγα και τράκτορες, ενώ και σήμερα μέλη εθελοντικών οργανώσεων διένειμαν πρωινό και ξηρά τροφή.Την Κυριακή περίπου 500 άτομα αναχώρησαν με πούλμαν για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στην Ριτσώνα Χαλκίδας και για το πρώην στρατόπεδο της Μαλακάσας.

*** Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Αναχώρηση 300 προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά για Μαλακάσα και Χαλκίδα

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να τους πείσουν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας αρνούνται να μετακινηθούν καθώς φοβούνται ότι οι αρχές θα τους πάρουν τα έγγραφα και δεν θα μπορέσουν να φύγουν και θα εγκλωβιστούν.