Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν ξεδιάλυνε την κατάσταση σε σχέση με το μέλλον της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στην εξεύρεση της δεδηλωμένης από την σημερινή Βουλή.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια προσεκτική δήλωση για τους 151 βουλευτές και τις κινήσεις στις οποίες θα ακολουθήσει αν δεν έχει την πλειοψηφία των 151. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Θα προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές, εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα, αν δεν έχω τους 151 βουλευτές". Μία δήλωση περιέχει ερμηνείες και διευκρινίσεις, σε σχέση με τι εννοούσε "εν ευθέτω χρόνω" και συντεταγμένα.

Εν αναμονή λοιπόν, του αυριανού κρίσιμου ραντεβού, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, το Μέγαρο Μαξίμου, αναπροσαρμόζει τη λίστα με τους "πρόθυμους" βουλευτές να στηρίξουν τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντλήσει βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους Ανεξάρτητους. 

Το κυβερνών κόμμα διαθέτει, 145 βουλευτές, αυτή τη στιγμή, με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είναι ανεξάρτητη βουλευτής, να προσμετράται στους βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να δώσουν  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  Από εκεί και πέρα, η αλλαγή στάσης του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί αδιέξοδο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος μπορεί να ελπίζει μόνο στην στάση του Βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επομένως φτάνει στους 147 βουλευτές και ο Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει στη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, για να βρει την πλειοψηφία των 151. Πού ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας; Στους βουλευτές - Υπουργούς της κυβέρνησής του, Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, αλλά και τους βουλευτές του Πάνου Καμμένου, Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος επανειλλημένως έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς και τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει τονίσει ότι θα στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, ( ο οποίος όμως εδώ και καιρό παραμένει σιωπηλός).Ενώ και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν έρθει αυτή πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το μέλλον του Αλέξη Τσίρπα στην κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρέμεται από την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. 

Οι ενδείξεις, πάντως, φαίνεται ότι πιο κοντά είναι το σενάριο μιας κυβέρνησης μειοψηφίας ή ανοχής, και πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο όμως εμπεριέχει πολλές ερμηνείες.