Με τη φράση "θέλουμε την πατρίδα μας πίσω", ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, εισηγείται την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού χάους, που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες εμμένοντας εξ΄ αρχής στη θέση ότι η εμπλοκή του θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη χώρα μας.

Σημειώνει δε ότι οι χώρες του λεγόμενου "βαλκανικού διαδρόμου" θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα 3.037 πρόσφυγες που ξέμειναν στην επικράτειά τους, μετά το κλείσιμο των συνόρων στο οποίο προχώρησαν. Πρόκειται για την Κροατία, την Σερβία και τα Σκόπια, οι οποίες προχώρησαν στο ερμητικό κλείσιμο των συνόρων τους. Οι βαλκανικές αυτές χώρες δεν προτίθενται να αναλάβουν τη διαχείριση ούτε καν ενός τέτοιου μικρού αριθμού προσφύγων.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σύριοι, Ιρακινοί αλλά και ένας μεγάλος αριθμός Αφγανών (κυρίως στα Σκόπια), σύμφωνα με τα στοιχεία κάθε χώρας βρίσκονται κατά σειρά σε τρεις χώρες: Στην Κροατία στο κέντρο προσφύγων του Σλαβόνσκι Μπροντ στα σύνορα με την Σερβία με 408 άτομα. Στην Σερβία σε διάφορα κέντρα (στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και στο Σιτ στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας) με 1.638 άτομα. Στα Σκόπια εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο προσφύγων του Ταμπανόβσκι στα σύνορα με τη Σερβία 1.047 άτομα, κυρίως Αφγανοί, στους οποίους δεν επέτρεψαν να περάσουν και επέστρεψαν πίσω οι Αρχές της Σερβίας. Αυτό έγινε μετά την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου των χωρών του "βαλκανικού διαδρόμου", με την οποία οι Αφγανοί εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές. Οι Αφγανοί του Ταμπανόβσκι αρνούνται να μεταφερθούν στα νότια σύνορα με την Ελλάδα και χθες το πρωί 40 από αυτούς δραπέτευσαν από το κέντρο και είναι άγνωστη η τύχη τους.

 

Πλαστά στοιχεία 

"Έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα κανείς δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot", σημειώνει αναδεικνύοντας μια ακόμη πτυχή του προβλήματος ότι η πλειονότητα αυτών που εισέρχονται κυκλοφορούν με πλαστά στοιχεία και ταξιδιωτικά έγγραφα. "Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν θα βγούμε από τη Σένγκεν. Έτσι θα αποφύγουμε και τις ροές αφού πρόσφυγες και μετανάστες θα κατευθυνθούν σε χώρες που διέπονται από τη συνθήκη αυτή", είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Φεβρουαρίου η Χρυσή Αυγή εναντιώθηκε στην παρουσία του ΝΑΤΟ αναφέροντας ότι "χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που διαπράττουν ή έχουν διαπράξει πάμπολλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, παραβιάσεις όπως η επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999, η εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 και του Ιράκ το 2003, η αναγνώριση της κρατικής υπόστασης του Κοσσυφοπεδίου το 2008, αξιολογούν και τολμούν να κρίνουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και την Κριμαία".

"Οι ίδιοι άνθρωποι", συνεχίζει η Χ.Α., "που ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τα συμφέροντα ασφαλείας της Ελλάδας διακυβεύονταν στο μακρινό Αφγανιστάν και έστελναν στρατιωτικό προσωπικό να τα υπερασπιστεί, αρνούνται το δικαίωμα στην Ρωσσία να ασκήσει τα συμφέροντα ασφαλείας της στο άμεσο περιβάλλον της. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι πολιτικοί που αναγνώρισαν την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου ενάντια στην βούληση της νόμιμης σερβικής κεντρικής κυβέρνησης, αρνήθηκαν στον λαό της Κριμαίας την βούληση του, που εκφράστηκε μέσω δημοψηφίσματος, να ενταχθεί στην Ρωσσική Συνομοσπονδία, κατηγορώντας τον ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο".

Όσον αφορά στην τραγική οικονομική κατάσταση, ο κ. Μιχαλολιάκος εμμένει στην πρόταση του για λογιστικό έλεγχο και καταγγελία του Χρέους βάσει του Διεθνούς Δικαίου αναφέροντας: "δεν θεωρώ προδοτικό το σχέδιο εξόδου από το ευρώ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος από τη στιγμή που αποδεδειγμένα η εφαρμογή των Μνημονίων καθίσταται ανεφάρμοστη και οδηγεί σε κοινωνική εξόντωση"