Λίγο πριν τελειώσει το 2018 και δύο ολόκληρα χρόνια (αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο) προτού ανοίξει το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μεταβεί στην πόλη για να «εγκαινιάσει» τον πρώτο σταθμό του Μετρό.

Κάπως έτσι βέβαια είχε «εγκαινιάσει» στη ΔΕΘ και το περίφημο γρήγορο τρένο («Ασημένιο Βέλος») που θα κάλυπτε την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε πολύ λίγες ώρες και το τρένο στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία...

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον σταθμό «Συντριβάνι» (στις 14:00), θα επιθεωρήσει το έργο και θα απευθύνει χαιρετισμό. Ο πανηγυρικός της ημέρας πιθανότατα θα κλείσει με το γνωστό «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», αφιερωμένο στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης που περιμένει χρόνια τη λειτουργία του Μετρό για να πάρει ανάσα από τον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά την ομιλία στο Αλεξάνδρειο, σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση. Για εκείνη τη φιέστα, κινητοποιήθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ όπως είχαν αποκαλύψει τα Παραπολιτικά, τη φιέστα πλήρωσε ο φορολογούμενος.

«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης» προϊδέασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.