Τα δίχτυα του στον Πειραιά φαίνεται πως προσπάθησε να απλώσει  το «παρεάκι» του Νίκου Παππα και του φίλου του Μάνωλη Πετσίτη,  ο οποίος από την στιγμή που εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε και τη φορολογική του δήλωση.

 Για την ακρίβεια από την στιγμή που εκλέχτηκε κυβέρνηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Πετσίτης, παιδικός φίλος και συμμαθητής του Νίκου Παππά, μέσα σε έναν χρόνο η φορολογική του κατάσταση εμφανίζεται μεταμορφωμένη. Όπως αποκάλυψε το ενημερωτικό site newsbomb.gr, το 2016 προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ. Εμφανίζεται όμως να έχει έσοδα και από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, λαμβάνοντας αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Τα έσοδα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν σταματούν εκεί, καθώς από την εταιρεία TAF Sports Marketing A.E., ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ και από τη Forthnet ο «Μανόλο» εμφανίζεται να έλαβε συνολικά 28.000 ευρώ, ενώ από την D-Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, το ποσό των 20.032 ευρώ. Συνολικά, μαζί με άλλα μικρότερα έσοδα, φέρεται να είχε αμοιβές ύψους 204.160 ευρώ.

Παράλληλα το 2017 περίμενε τον κ. Πετσίτη μια εντυπωσιακή αναπροσαρμογή. Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αύξησε κατά 65% τις απολαβές του, με αποτέλεσμα από 72.693 ευρώ το 2016 να λάβει το 2017 συνολικά 128.500 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF Sports Marketing A.E. και τα 20.000 ευρώ από τη Forthnet. Συνολικά, δηλαδή, το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ. Εντύπωση προκαλούν, επίσης, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο Μανώλης Πετσίτης άλλαξε 10 φορές ταυτότητα, δηλώνοντας απώλεια.

 Αυτός λοιπόν ο κύριος όπως αποκαλύπτει στο ένθετο secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο γνωστός δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος και στη στήλη του Da Capo την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχονταν στο Πασαλιμάνι και συστήνονταν ως ο «αδελφός» του Νίκου Παππά

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Μια παρέα στενών μου φίλων, ανάμεσά τους και ένας επώνυμος δημοσιογράφος, λίγες μέρες μετά τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου βρέθηκαν στη γνωστή ψαροταβέρνα «Παπαϊωάννου» στο Πασαλιμάνι. Εκεί που έτρωγαν και συζητούσαν αμέριμνοι, τους πλησιάζει ένας άγνωστος και αρχίζει να τους μιλά. Σε μεγάλη ευφορία από την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τους ενημερώνει ότι «από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει», πως «από εδώ και στο εξής θα ανοίξουν πολλές δουλειές» και άλλα τέτοια. Όταν με απορία τον ρωτούν ποιος είσαι εσύ, με χαλαρότητα τους απαντά «ο αδελφός του Νίκου του Παππά». Λόγω και της σχετικής ομοιότητας, η παρέα πράγματι πίστεψε πως είναι ο αδελφός του υπουργού. Με περίπου τριάμισι χρόνια καθυστέρηση, αντιλήφθηκαν πως ο τύπος εκείνος δεν ήταν πραγματικός αδελφός του κ. Παππά. Πώς; Μα, όταν είδαν τις φωτογραφίες του Μανώλη Πετσίτη (φωτ.), οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κατακλύζουν τα ΜΜΕ. Ο «Μανόλο» παντού συστηνόταν ως «αδελφός του Νίκου». Προφανώς, όχι με τη φυσική έννοια του όρου...