Στην παραδοχή ότι τα σύνορα είναι κλειστά έκαναν σήμερα κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, επιρρίπτοντας ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στις μονομερείς ενέργειες που έγιναν από την Αυστρία και τις υπόλοιπες χώρες.

*** Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Τσίπρας σε Γκουρία: "Πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση για το μεταναστευτικό"

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι στην επόμενη σύνοδο να αποδοκιμαστούν οι ενέργειες αυτές.

"Στόχος μας είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία", ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Πάντως, από την πλευρά του Μαξίμου υπάρχει ανησυχία, αναφορικά με ενδεχόμενο οι χώρες του Βίζενγκαρντ να μπλοκάρουν και τη συμφωνία για την Τουρκία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. 

Τέλος, κυβερνητικοί κύκλοι έδωσαν συνέχεια στην κόντρα με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, κατηγορώντας τον ότι "δεν ασκεί εθνική πολιτική".

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με αφορμή το προσφυγικό κατά την ομιλία του στο "Φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση" στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο κ.Μητσοτάκης είπε, "Η Κυβέρνηση κατάντησε την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο. Η Κυβέρνηση μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter. Αλήθεια έχει καταλάβει ο κ.Τσίπρας τι υπέγραψε στις Βρυξέλλες. Ο ανθρωπισμός και η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης".